Are Jon Stewart o rubricuta in diavolesca-i lui emisiune numita “moment of Zen”. In care de obicei cate un politician stupid scoate cate o bula.

Ei bine nu despre un astfel de moment Zen e vorba aici, ci chiar de unul din ala ‘pe bune’.

Merg dimineata sa iau o Kia Sorento pentru peregrinari de drive-test prin creierii muntilor maine si poimaine. Cum trebuia s-o iau din Aviatorilor, zic sa iau metroul. Liber la ora 11. Ajung rapid, numai pentru a afla ca nu se stie cand vine masina.

Boon, aveam juma’ de ora – o ora de pierdut, lucru inimaginabil si negandibil de altfel, asa ca ma asez pe o banca de pe bulevard, si incerc sa ma bucur de 5 minute de soare.

Cele 5 minute se transforma intr-o ora de asteptat, in care in mod normal as fi fost deja pe culmile disperarii. Si asta pentru ca este lesne de inteles ca nu am nici macar 5 minute libere peste zi, daramite o ora intreaga! Si fara internet! Si fara laptop! Si fara … !

Ce inseamna sa stai o ora pe o banca sub copacii abia infrunziti de pe un bulevard superb, mangaiat de caldura soarelui direct pe piele (mi-am scos geaca la un moment dat) si sa lenevesti privind incolo si incoace, fara sa ti se mai imbulzeasca gandurile in planuri, calcule, exceluri, articole si stiri de pregatit?

Ce inseamna sa stai o ora si sa privesti cum curge lumea intr-un ambuteiaj interminabil (intre piata Aviatorilor si Charles de Gaulle) dincolo de spatiul verde, nervoasa, nerabdatoare, zgomotoasa si plina de fum?

Ce inseamna sa nu faci absolut nimic timp de o ora decat sa simti incalzit de soare orasul cum traieste si se zbate, si cum altii alearga de colo-colo pentru a face, a ajunge, a razbi?

Ce inseamna sa fii in sfarsit singur, toropit, cu gandurile tale care abia isi mai fac loc molcom dintr-o dulce nepasare, liber de orice deadline, contract si to-do list?

Pai zic eu ce inseamna: a true moment of Zen.

Viata merita traita. Da’ nu poti simti cu adevarat asta decat cand te asezi usor pe o banca si stai, macar un pic, deoparte. Sa privesti. Merita.

Apoi o luam de la capat.

Tagged with:  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card