Poate parea ipocrit sa iti aduci aminte de anumiti oameni doar atunci cand mor, insa pana la urma asta-i viata. Si daca tot s-a prapadit Viorica Bucur, doamna zambitoare care ma umplea de draci in copilarie pentru ca vorbea prea mult, dar pe care o iubeam tot la fel de tare tocmai pentru ca ne ‘aducea’ desenele animate, iata trei linkuri care repovestesc – de partea cealalta a ecranului din sticla – istoria Galei Desenului Animat.

Pentru cine e prea mic si nu stie: noi astia crescuti sub Ceausescu nu aveam jde canale de desene animate. Aveam doar cateva minute de desene romanesti sau est-europene inainte de Telejurnal (o vreme) si alte cateva minute la sfarsit de saptamana. Si atat. Restul, vedeam la bulgari. Si cum pentru un copil desenele animate erau lucrul cel mai dorit la TV, ce facea Viorica Bucur era de importanta maxima.

Asadar, o serie de trei articole excelente scrise in Adevarul, acum 4 ani, cu Viorica Bucur, despre cum reuseau sa dea copiilor desene intr-un regim schizofrenic si paranoic:

Doamna cu desenele animate

Olive Semana cu Tovarasa

“Dumnezeu” scotea desenele animate

Sa nu uitam insa si ca Viorica Bucur a creat genericul Telecinematecii, probabil cea mai iubita emisiune de catre adultii din Epoca de Aur. Asta, ca poate sa intelegem de ce am iubit-o cu totii atat de mult pe Viorica Bucur.

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Viorica Bucur: remember

  1. basil says:

    True, so true! O prezenta calda si placuta, asa mi-o voi aduce aminte pe aceasta doamna. Dumnezeu sa o odihneasca!

  2. Bijuterii says:

    Gala desenului animat a fost ok la vremea ei, acum nu cred ca vreun copil ar mai sta sa o astepte pe doamna bucur sa-i traduca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card