Sefii Google s-ar putea sa scoata din buzunar dublu in afacerea YouTube, pentru ca nu s-a ajuns la o intelegere cu conglomeratul media american Viacom, ale carui clipuri sunt difuzate ‘fara drept’ pe YouTube.

Viacom cere peste 1 miliard de dolari despagubiri, interzicerea difuzarii clipurilor Viacom pe Google si YouTube, precum si retragerea celor circa 160.000 de clipuri care se difuzeaza neautorizat pe YouTube in acest moment.

Miscarea se inscrie in strategia Viacom de a difuza gratuit clipurile cu material propriu prin intermediul Joost, in detrimentul Google/YouTube. Spre deosebire de YouTube, Joost este un serviciu public gratuit care necesita descarcarea unui player pentru a putea vizualiza clipurile online.

Cum Joost va fi lansat in versiune finala in vara acestui an, Viacom isi indreapta toate armele de care dispune impotriva concurentilor directi.

Lupta se anunta interesanta. Our bet is on Google, though. Fie si pentru simplul motiv ca indivizii care sunt in stare sa scrie asa ceva isi au locul in paginile de aur ale comunismului. “Asa ceva”, adica comunicatul de presa de la Viacom, inclus in linkul de mai sus. Nasty piece of aggressive PR, huh?

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card