In peregrinarea mea cu Corsa pana la capatul lumii si inapoi, am regasit uneori Paradisul. Unde?

1. La cativa kilometri de Ranca, ceva mai sus, pe culmile inierbate strabatute de Transalpina. Un paradis pe cale de disparitie odata cu aparitia asfaltului. Dar Paradis.

2. In berea Terapia de la Clinica de Bere din Timisoara. Probabil cea mai buna bere din Romania.

3. Sub citadela din Budapesta. E paradisul urban al unor vile retrase in verdeata.

4. In pensiunea a doi batranei danezi – ea fosta profesoara, el fost si actual fermier – intr-o oaza plina de culoare, in mijlocul rural al Danemarcei. El, taran care joaca golf, ea, profesoara care si-a decorat casa mai frumos decat orice muzeu de design.

5. In padurile de mesteceni pitici din Finlanda.

6. Pe drumul catre Capul Nord, pe ultimii 150 de kilometri. E Paradisul gheturilor, al Marii Barents care respira inghetat chiar si atunci cand inca vara isi traieste ultimele zile. E Paradisul linistii.

7. Dimineata la ora 3, cand iesi inghetat din cort, la zero grade, si te uiti in sus si vezi o Aurora Boreala. Cu fundal Calea Lactee si in spate o luna imensa.

8. Cand traversezi muntii norvegieni de sub Cercul Polar, spre Trondheim: e paradisul pajistilor verde-stralucitor si al animalelor grase si linistite.

9. Cand traversezi iarasi muntii norvegieni care sunt intre Geiranger si Oslo. E paradisul culmilor stancoase, a grohotisurilor si al pasunilor de verde-pal combinate cu lacuri glaciare de topaz. E probabil cel mai frumos loc de pe planeta, din emisfera nordica, cel putin.

10. Cand strabati 8800 de kilometri ca sa gasesti paradisul intr-un oras medieval pastrat perfect, Muhlhausen, in care te bucuri de o seara linistita la o berarie, cu probabil cea mai buna bere bauta de tine vreodata (si cea mai buna din cele zece orasele dimprejur, caci la cate beri sunt in Germania…), dar mai ales de o civilizatie care le insumeaza pe toate cele de mai sus: peisaje salbatice, peisaje rurale, oameni placuti si veseli, cer instelat, monumente de arhitectura, respect fata de viata altora, respect fata de animale, respect fata de spatiul personal, dar si multe, multe paradisuri suprapuse aflate in satele si oraselele dimprejur.

Normal, mai e un Paradis pe care il porti cu sine, cuprinzandu-le pe toate cele de mai sus, precum si pe altele, vazute cu alte ocazii.

Nu uita ca ai o viata scurta si irepetabila. Gaseste-ti Paradisurile!

Corsa North Cape Adventure este o expeditie de 11.000 de kilometri cu un Opel Corsa EcoFlex 1.3 95CP, de la Bucuresti la Capul Nord si inapoi, sprijinita de Opel Romania. Am fost ghidati pana aici de GPS-ul de pe Nokia N8, pus la dispozitie de Nokia Romania, smartphone cu care am si facut o buna parte din poze si filmele video. Am fost asigurati de Asiguratorii, ca sa avem o calatorie linistita. Care continua! :)

Tagged with:  
Share →

3 Responses to Unde gasesti Paradisul

  1. radu says:

    A doua imagine este foarte cool. culoarea acelui lac este splendida.

  2. zvoner says:

    Multam! Din pacate poza reda doar 50% din stralucirea acelui lac… M-as intoarce oricand acolo, doar ca sa stau o zi si sa privesc ca prostul catre lacul ala :d

  3. gogu says:

    Haoleu, ce urat da numarul ala de ilfov acolo….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card