Ati facut deja cunostinta cu Andor Jakab, ungurul care a reusit in doar cateva zile sa ravaseasca blogosfera din mai multe tari – cu un impact suficient de mare pentru a razbate deja in mass media.

Ei bine, daca postul sau de acum cateva zile, cel care a pornit nebunia, era nu doar caustic, ci si de o logica insurmontabila, dar cu efectele unui dus rece, azi el scrie ceva de un umor nebun.

As zice ca e cel mai coerent si mai frumos text scris vreodata de cineva despre socialism si comunism. E ca o pictura naiva. E ca o bijuterie din care razbate – nu cinism, asa cum te-ai putea astepta – ci un fel de Morometism unguresc. Un text care te face cumva sa vezi cu alti ochi inclusiv marea gaselnita a Social Media si a altor tipuri mascate de socialism. Acest om are toti anticorpii la el!

E probabil un text pe care ar trebui sa-l citeasca toti elevii la scoala, sub titlul ‘Amintiri din socialism’.

Dar pana atunci, macar cititi-l voi. Ce imi place la el este ca e departe de elucubratiile unor ‘capitalisti’ autohtoni, care se dau mari libertarieni. E un om normal, nu un nebun. In masura in care mai poti ramane om normal astazi.

PS. As vrea ca cineva sa-si gaseasca timpul sa-l traduca in romana, cu acceptul autorului.

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Un ungur despre socialism

  1. zvoner says:

    Super, Bogdan, multam! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card