Mai precis, oficialii UE au decis ca in termen de trei ani intreaga Europa sa abandoneze becurile incandescente in favoarea celor fluorescente, cunoscute de popor sub numele de becuri economice.

Acestea consuma in medie de patru ori mai putin decat cele incandescente (cu 25W consumati, un bec fluorescent da lumina echivalenta unuia incandescent de 100W), iar schimbarea tuturor becurilor de tip vechi din Europa ar duce la implinirea mai usoara a tintei de a reduce consumul de energie electrica cu 20% pana in 2020.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat totusi ca oamenii nu vor fi fortati sa cumpere becuri fluorescente, ci ca, mai degraba, statele membre vor trebui sa gaseasca solutii in a stimula cumpararea acestora in detrimentul celor incandescente.

Costurile mai ridicate de achizitie ale unei astfel de lampi se recupereaza in medie dupa 500 de ore de functionare, adica dupa mai putin de trei luni de la cumparare, in masura unui functionari normale de 5 ore pe zi.

Lectura suplimentara: http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_fluorescent_light_bulb

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card