Ce se intampla atunci cand Marele Prieten de la Rasarit isi intinde bratele-i vanjoase asupra unei tari de doua ori mai mare decat Romania? Din dragoste, desigur?

Simplu, o rupe-n doua.

Iar oamenii politici din respectiva tara nu fac nimic pentru a usura situatia, si pentru a evita o baie de sange. Ba dimpotriva, o escaladeaza.

Sunt destui care indraznesc sa compare situatia din Ucraina cu situatia din Romania. In afara de faptul ca arata o iresponsabilitate crasa, ei dovedesc si ca nu inteleg nimic din cele doua situatii.

In Ucraina avem de-a face cu o lupta intre orgolii, mafii, dar mai ales intre niste servicii secrete, care incearca sa puna Ucraina pe orbita Vest sau Est. Mai mult, avem de-a face cu o diferenta de proportii intre votantii din zona estica si votantii din zona vestica a tarii.

In Romania avem de-a face cu o balcaniada a penibilului, in care pana si prezenta anemica la chemarea la intalniri trimestriale in strada duce in derizoriu rivolutiunea din capul unora. Si avem de-a face, in toate zonele tarii, cu un dezinteres major cu privire la politicieni si la tot ce reprezinta ei.

Asa ca analistii de serviciu care striga “Dictatura! Dictatura!” si care prevestesc sumbri ca ne asteapta o revolutie a la Ucraina, ar face mai bine sa mai coboare un pic printre muritorii de rand si sa inteleaga, macar in ultimul ceas, ca romanul nu este preocupat nici de presedinte, nici de premier, nici de oligarhi si in general de nimic ce are legatura cu politichia.

Cat despre Ucraina… Pare-se ca jocurile sunt facute. In timp ce regimul “democrat” din Georgia incepe sa-si termine fizic dusmanii prorusi, in Ucraina singura modalitate de rezistenta impotriva Imperiului pare a fi tot forta fizica.

Sa speram ca nu…

http://www.evz.ro/article.php?artid=306661

http://www.realitatea.net/64257_Criza-politica-de-proportii-in-Ucraina-.html

Share →

One Response to Ucraina, ia liubliu tebia

  1. Razvan Nation says:

    Situatiile sunt similare in sensul ca Rusia e in spatele la amandoua. Plm asta e parerea mea. Inaintea suspendarii, Tariceanu tot zicea ca vrea sa retraga trupele din Iraq. Asta cred eu ca era un semnal pt Rusia. Rusia a vazut semnalul si a contactat vechii amici Iliescu/Vadim care s’au si apucat de “treaba”. La fel cum Rusia a fost in spatele mineriadei din 1999 cand a incercat sa deschida o ruta prin care si’ar fi putut aproviziona trupele sale din Kosovo. Daca trupele rusesti ar fi putut fi aprovizionate atunci razboiul din Kosovo nu s’ar fi intamplat. Asta e parerea mea..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card