Am descoperit Twitter inca de la lansarea sa. Asta se intampla cu ceva timp in urma, cand abia descoperisem digg.com, si lansarea twitter era la loc de cinste.

Am intrat… am iesit in mai repede de 20 de secunde. Nu puteam intelege la ce poate folosi o chestie in care oamenii scriu fraze scurte cu ce fac ei. Mi-era de ajuns statusul de la messenger si tonele de informatie pe care le asimilam in fiecare zi.

Boon, de ceva zile, lumea romaneasca intra masiv pe Twitter, si zic sa-i dau si eu o a doua sansa. Pe scurt asadar, ce poti face cu Twitter?

1. Poti scrie mici mesaje despre ce faci. Ele se vor afisa in profilul tau.

2. Poti selecta oamenii pe care sa-i urmaresti, si ale caror mesaje sa ti se afiseze. Poti si comunica cu ei.

3. Sa zicem ca pe unii dintre ei ii cheama Michael Arrington, sau Tom Conrad, sau Paul Dawson, sau Scobleizer, sau Lee Wilkins, sau Tom Raferty, sau …

4. Sa zicem ca ai un business pe web2.0, un blog in engleza sau vrei sa intri in legatura cu top 50 thinkers …

5. Inteles? :)

Twitter a pornit ca o jucarie prin care pustanii sa isi spuna unii altora ce fac. Probabil in timpul orelor :D . E o alternativa la SMS-uri, si inca una in care un SMS (poti twitteri si prin SMS) este public instant la toti cei care te urmaresc.

Dar poate avea un rost foarte bun pentru start-up-urile  din web2.0 pe .com

Iata la ce foloseste. La social networking pentru cei care inca nu au relatii, sau ca actualizator pentru cei care vor sa stie dintr-o privire ce au mai facut prietenii/contactele lor de business.

Alte idei? :)

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Twitter – la ce foloseste, cum si mai ales cat?

 1. octavian says:

  e cred deja al 3-lea post din blogosfera in care se pune problema utilitatii Twitter (na, ca nici nu stiam cum se scrie corect). parerea mea este ca din moment ce principala tema de debate este utilitatea Twitter-ului, Twitter este inutil. punct

 2. zvoner says:

  Man, chiar voi incerca sa-l folosesc pentru cu totul alte chestii decat e folosit.
  Exemplu: Paul Dawson vine la Bucuresti, sa tina un seminar la Internetics. Inainte de seminar, scrie pe Twitter: I’m on stage.
  Astepta omu’ probabil sa vada daca e vreun Twitter-fan prin sala.
  Daca era, avantaj serviciu: il abordezi mult mai usor.
  Cam atat despre Twitter, cred ca pentru generatia noastra cel putin este, in rest, pretty useless.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card