Am vazut primul episod din seria 14 a Top Gear, dedicat Romaniei. Stiu, veti sari de cur in sus ca e plin de tigani, apoi de caini vagabonzi, apoi iar de tigani, de carute si de alti tigani. Stiu, nu au zis nimic de fetele noastre, despre care stie toata lumea ca sunt cele mai frumoase din lume. Iar stiu, una au filmat si alta au povestit ca li s-a intamplat. Hai ma, tuica totusi le-a placut! :D

Puristilor le spun doar un lucru: Top Gear este un show de divertisment. Are un scenariu, este o poveste, este fictiune in mare parte, asa ca nu mai insistati ca de ce au filmat intr-un sat de tigani (Borat-land) sau ca de ce erau masini scumpe parcate la Mamaia in extrasezon. Si nici ca de ce au zis ca au dormit in masini cand de fapt au dormit in cabanute.

Come on, relax si bucurati-va de show. Teribil de amuzanti ca de obicei, cu un ochi care vede exact lucrurile care socheaza orice om civilizat (dar care pe noi deja ne lasa reci), insa si teribil de fascinati de o tara exotica in care nu se asteptau sa gaseasca mare lucru. Da, drumurile satelor noastre sunt chiar atat de proaste, da, au vorbit si de asfaltul execrabil de langa Vidraru (reparat intre timp), insa oh Doamne… cand ajung sa filmeze de sus Transfagarasanul si sa declare cu emfaza ca e ca un circuit auto perfect aruncat peste munti… Iar imaginile te lasa paf.

Un singur regret am, ca nu au pastrat macar un minut de filmari cu Transfagarasanul, din cauza ca s-au lungit prea mult cu povestea. (am revazut o varianta integrala a episodului si arata din plin cum isi fac de cap cu masinile pe Transfagarasan) Aveau ce sa arate, totusi… E si asta un teasing…

Ma astept ca in vara viitoare sa avem cel putin cateva mii de impatimiti straini ai soselelor deja pregatiti sa ia cu asalt drumurile romanesti execrabile (si vor fi mirati sa vada ca majoritatea soselelor romanesti sunt in stare buna) si sa se inghesuie pe Transfagarasan. Cu sau fara tiganii aferenti, de care vor fi mirati sa vada ca sunt de fapt mult mai putini.

ps. felicitari Dacia pentru product placement. Cei care s-au intrebat de ce emisiunea auto de la TV era in rusa ar trebui sa stie ca reclama Dacia Sandero e facuta mai ales pentru piata rusa. Noi oricum n-aveam nevoie sa ne laude Top Gear produsul national, de care James e realmente incantat.

So, relax and enjoy the show!  Reclama mai buna pentru Romania nici ca se putea!

pps. pentru cine nu stie de unde sa ia episodul: www.finalgear.com De acolo va descurcati voi ;)

Share →

6 Responses to Top Gear, brand de tara pentru Romania

 1. [...] două păreri: una contra şi una pro. Tags: romania, [...]

 2. Calin says:

  tks for pps.

 3. Ovi says:

  Vezi ca e destul de mult pe transfagarasan. Trage versiunea HD de pe torenti, ca in cea normala sunt taiate cateva parti exact din final.
  O sa iti schimbi parerea dupa ce auzi ce zice Clarkson la sfarsit.

 4. Apophys says:

  Foarte bun review al episodului. Si pe mine m-a deranjat faptul ca era plin de tigani si reclama in rusa, insa se poatre trece cu vederea: cum ai spus si tu, este show de divertisment.

  Iar reclama pe care a facut-o Romaniei Top Gear bate la fund orice fel de campanie de publicitate facuta de Ministerul Turismului…

 5. zvoner says:

  Ovi, mersi, datorita tie am prins si ce au facut pe Transfagarasan. Ca versiunea data jos de mine era incompleta si lipsea tocmai ideea finalului.

  Genial facut, ce sa mai. Iar ca ei sa zica ca Transfagarasanul e mai misto decat Stelvio Pass (nu e, am fost acolo), e o dovada in plus ca le-a placut foarte mult ce au facut aici. Uneori e vorba si de sentiment, nu doar de realitate obiectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card