V-am zis ca in ultimul timp am reinceput sa merg la teatru? V-am zis, ca doar am mai vorbit si despre Domnul Sisif.

Acum e vorba de o piesa foarte jucausa, care va fi reluata si in stagiunea din toamna, asa ca e bine de notat: Iarna, de Evghenii Griscovet, un autor rus mai cunoscut in Vest decat in Est.

Regia ii apartine lui Eliza Bercu-Bodeanu, iar pe scena te delectezi cu jocul lui Vitalie Bantas, Ion Grosu si Ioana Abur. N-am fost inspirat sa imi aduc si aparatul foto, dar Andrei Captarenco are la el pe blog o imagine care spune totul.

O piesa care iti coboara frigul Siberiei in vene,  dar care iti readuce aminte de bucuriile copilariei, de gafele idioate ale adolescentei, sau, de ce nu, de frustrarile acelorasi perioade. :)

Piesa nu se ia in serios, jocul lui Ion Grosu este delicios, dar si replicile lui Bantas sau aparitiile Ioanei Abur nu sunt mai prejos. Iar faptul ca acesti trei actori au jucat cu atata daruire in fata a doar 17-18 spectatori din sala teatrului ARCUB imi spune multe despre talentul si dedicarea lor.

Si ca veni iar vorba de ARCUB… Tare as vrea sa vad renovata aceasta superba sala. Acum arata jalnic, insa are un mare atu, care nu ii piere: este mica. Te tine foarte aproape de actori. Si asta se pierde in alte sali.

Asadar, nu pierdeti ocazia de a vedea aceasta piesa, cu prietenii, cand se reia stagiunea. Garantat 1 ora jumate de calatorie in copilarie… :)

Share →

One Response to Teatru superb: Iarna, de Evghenii Griscovet

  1. Vasilică says:

    E normal să fi fost așa puțini spectatori; este o tîmpenie această piesă ! Cine naiba traduce și impune așa ceva ? Cum de se compromit actorii ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card