Vroiam sa scriu de mai mult timp despre asta (si pentru ca m-am mocait mi-au luat-o altii inainte :) ), pentru ca mi se pare o metoda geniala de a-ti face intrarea ca brand pe o piata complet noua. Unde mai pui ca este si cumplit de matura: piata auto britanica.

Dupa cum probabil stiti, Dacia Sandero va intra pe piata auto britanica pe la inceputul lui 2010. Initial era asteptata la inceputul anului viitor, dar se pare ca a fost amanata.

In acest context, este foarte interesant de vazut cine a dat banii pentru a face un teasing de zile mari in sezonul 11 din Top Gear. Pentru ca, de patru episoade incoace, James May aminteste de Dacia Sandero la absolut fiecare ‘pauza’ de stiri din cadrul programului.

‘Great News! Dacia Sandero is coming!’. ‘Great News! Dacia Sandero is postponed.’ ‘Great News! Dacia Sandero is available! In left-hand drive in Europe’. ‘Great News! We have a new picture of Dacia Sandero!’. Si asa mai departe.


Este vorba de o running joke, o gluma cu repetitie care face deliciul fanilor, dar care ridica asteptarile cu privire la aceasta masina. Sunt chiar curios cat anume va continua campania de teasing, avand in vedere ca daca ea a fost platita de Dacia/Renault sau de importatorii din UK, dar masina vine abia in 2010, atunci nu si-ar mai avea rostul. Asta daca nu cumva si stirea conform careia intrarea in UK se amana nu este cumva tot o parte a campaniei de teasing.

Daca nu a fost platita, atunci James May ii face o reclama binevenita ultimului produs de la Dacia. How cool is that?!

UPDATE: campania a continuat pe tot parcursul seriei a 11-a emisiunii, fiind in mod vadit un produc placement combinat cu un teasing de mare efect. Nu cred ca exista vreun pasionat de masini din UK care sa nu fi auzit acum de Dacia Sandero. Cand va aparea pe piata britanica, interesul va fi cu siguranta mare.

Tagged with:  
Share →

4 Responses to Teasing Dacia in emisiunile Top Gear?

 1. bazilide says:

  atitudinea tipilor e foarte naturala, chiar o fi un teasing?

 2. zvoner says:

  Pai asa sunt ei :D

  Nu prea vad de ce ar face atata caz de Dacia Sandero, emisiune de emisiune. Gluma este intr-adevar cu atat mai hilara cu cat continua, insa beneficiile de imagine ale Dacia sunt clare.

 3. NiggeruL says:

  Dacia Sandero este un pas inainte pentru aceasta marca.Bravo celor de la Renault!

 4. zvoner says:

  Pentru a demonstra ca e un teasing, gluma s-a repetat si in episodul 5, James May venind cu excelenta veste ca “Dacia Sandero has Electronic Brake Distribution!”. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card