Cele doua Corei au cazut la pace.

Sunt chiar curios: un astfel de eveniment, care poate avea reverberatii echivalente cu unirea celor doua Germanii, cat de neobservat trece de omul obisnuit – fie el din Romania, fie din America? Zic ‘poate’ pentru ca vor exista destule sincope in acest proces, sa nu uitam ca garda veche de la Phenian nu e catusi de putin bine intentionata, si ca acel popor a fost efectiv spalat pe creier.

Iata un caz in care trebuie sa recunosc totusi reusita presiunilor enorme exercitate de regimul american. Ca si in cazul Libiei. Dar se adauga in acest caz rabdarea de fier a sud-coreenilor si capotarea definitiva din toate punctele de vedere a regimului nord-coreean.

Mai exista patru puncte nevralgice de rezolvat pe scena globala. Iranul, Irakul, Palestina si mizeria umana din Darfur. Primele trei vor face masura diplomatiei americane si a noii diplomatii europene, iar ultimul…. masura restului de umanitate din noi.

Hm, tare as vrea sa fiu surprins… placut.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card