Bun asa, lucrurile incep sa se miste.

Asa cum am mai spus, am dat drumul pe drive-test.ro la primul sondaj al satisfactiei posesorilor auto din Romania. In care fiecare isi voteaza propria masinuta. Sondaj al subiectivitatii, asadar, in stilul JDPower si Top Gear.

Maine, marti adica, voi vorbi despre asta 2-3 minutele la Radio Romania Actualitati, undeva dupa ora 10. Cool. N-am mai dat un interviu de fix un an de zile :D Ce inseamna sa-ti schimbi domeniul! :D

Cate ceva si despre sondaj:

De ce era necesar acest sondaj: pentru ca astfel de sondaje au loc in toata lumea (vezi JDPower, Top Gear, etc), si pentru ca ele arata modul in care isi privesc oamenii propriile masini, in functie de model, marca, etc.

Ce va arata acest sondaj: se vor strange – speram noi – circa 10.000 de voturi din care se va vedea cat de multumiti/nemultumiti sunt clientii romani de automobile.

Ce nu va arata acest sondaj: nu va arata care masina e mai buna sau mai proasta, ci doar daca o anumita marca/model corespund asteptarilor celor care le poseda.

E pe bune? Da, e cat se poate de pe bune. Evident ca vor exista incercari de fraudare, dar rezultatele vor fi luate la puricat manual, eliminandu-se duplicatele si intrarile dubioase. Si tragerea la sorti va fi pe bune, in fata unui notar. Pe parcurs sper sa se adauge si sponsori, cu alte premii cel putin la fel de suculente.

De ce sa participi: pentru ca poti indica celor care ti-au produs masina daca esti multumit sau nu de ea. Poti indica dealerilor si service-urilor daca esti multumit sau nu de ei. Ii poti ajuta pe producatori/dealeri sa remedieze anumite neajunsuri, mai ales daca vad ca iau note extrem de proaste din partea propriilor clienti.

Ce se intampla cu datele personale? Conform legislatiei in vigoare, ele nu pot fi folosite in actiuni de marketing (i.e. spam) ulterioare. Deci raman strict pentru acest studiu si nu vor fi date mai departe nimanui.

Pe scurt: acest studiu este o provocare la adresa industriei auto, in fiecare tara in care apare. Nu este o modalitate de a spune ‘io-te bai ce masina buna am eu’, ci o modalitate de a spune ‘uite cum imi privesc eu masina’.

Asadar: la vot, tovarasi!

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card