Trăim într-o țară în care e absolut normal ca:

- Timp de 8 ani, Președintele și partidul său să ignore cu desăvârșire mecanismele democratice, să refuze orice fel de cooperare cu opoziția (atunci când nu au fost forțați să o facă) și să picteze peisajul autohton în alb și negru. Alb erau ei, negru, ceilalți.
- Timp de aceiași 8 ani, principalul partid de opoziție să NU se reformeze, ci să păstreze fix aceleași triste figuri care i-au oferit pe tavă înfrângeri succesive în alegeri, care au devalizat țara în precedenții 12 ani, dar mai ales care nu au fost și nici nu vor fi vreodată frecventabile de către Europa civilizată (sau lumea civilizată).
- Un referendum în care au votat contra suspendării Președintelui circa 6.000.000 de români (cu prezență la vot de 44.45%), adică 74.48%, să fie ignorat de către Parlament, căruia românii, cu aceeași ocazie, îi impuneau să ia în discuție reducerea numărului de parlamentari.
- Un alt referendum în care au votat pentru suspendarea Președintelui circa 7.400.000 de români (cu prezență la vot de 46.2%), adică 87.5%, să fie trimis în derizoriu de o ceartă penibilă pe tema „câți votanți sunt de fapt în România”, uitându-se că una dintre regulile de bază ale democrației este că nu poți schimba regulile unui vot după desfășurarea lui!
- Premierul și Președintele interimar instigă la violență fizică împotriva procurorilor
- Procurorii interoghează cetățenii votanți în loc să ia la scărmănat organizatorii alegerilor
- Președintele interimar consideră că reacțiile Europei, ale SUA și ale întregii lumi civilizate sunt deplasate, prost informate și partinice, insultând astfel absolut toți partenerii care contează ai României
- Președintele suspendat se face că nu vede rezultatul referendumului și pretinde că nu-și poate da demisia
- Premierul numește la foc continuu miniștri care mai de care mai penal, mai prost pregătit sau mai corupt
- Viitoarea ministră a Justiției se urcă în mașina fiului unui politician de înalt nivel trimis la pușcărie și se arată ofuscată că a fost urmărită, în loc să dea explicații ce naiba căuta în mașina aia
- Președintele interimar, presupus a fi altfel decât cel suspendat, își reglează focul ditirambelor sale doar împotriva unui singur partid politic, pregătind schimbarea capilor Procuraturii cu oameni obedienți
- Premierul acuză procurorii, acuză judecătorii, ignoră orice semnale din partea Justiției, considerând-o aservită politic
- Cetățenii de rând visează să le spargă mufa procurorilor care ar veni să îi întrebe nu pe cine au votat, ci dacă au votat de mai multe ori (chestie care se vede din compararea listelor electorale).
- Indivizi precum Boc și alții ca el, în loc să stea ascunși prin peșteri, vin să măcăne la mai puțin de jumătate de an de când au fost trimiși pe fărașul istoriei
- Admiratori ai lui Che Guevara sau ai lui Hitler ajung prim-miniștri sau defilează spre satisfacția vulgului, înconjurați de minore în bikini.

Aș putea continua așa până poimâine. Dar o să închei cu ceva mai trist de atât.

- Trăim într-o țară în care oamenii îi urăsc de moarte pe politicienii ceilalți sau pe toți, dar nu iau nicio măsură pentru a asana clasa politică (de exemplu dând votul celor noi, care au demonstrat deja că se implică), în care suntem incapabili să ne bucurăm de binele altor români, în care nu ne interesează decât banii din buzunar și mâncarea din burtă, dar mai ales în care ne urâm unii pe alții cu o energie demnă de lucruri mai bune. E o țară urâtă, schizofrenică, ruptă în două și fără viitor.

Și o să vină zile în care vom fi și mai învrăjbiți, și mai aruncați unii contra altora, în interesul lor, al mafioților.

Scapă cine poate din Schizoromânia.

Share →

3 Responses to Schizoromânia

 1. moro says:

  De acord, in mare. Dar am o singura chestie de subliniat in legatura cu “interogarea cetatenilor votanti”. In general, in dosarele deschise, procurorii nu pun sub acuzare cetatenii votanti, ci ii asculta tocmai pentru a lua “la scărmănat organizatorii alegerilor”.

  Mai exact, vreau sa spun ca oamenii aia au calitatea procesuala de martori in marea lor majoritate. Pentru ca este evident ca se poate observa din simpla comparare a listelor cine a votat de mai multe ori. Si atunci avem doua situatii:
  1. pe ambele liste e aceeasi semnatura si persoana respectiva e suspecta de rea-credinta; urmeaza sa il audiezi ca invinuit, desi chiar si in situatia asta e posibil ca omul sa fie nevinovat(dar asta, din fericire, apare in putine cazuri)
  2. exista semnaturi diferite, caz in care e clar ca nu il poti acuza pe om de nimic, in schimb ai nevoie de declaratia lui pentru a proba faptul ca cineva – deocamdata necunoscut – a semnat lista si a introdus buletinul in locul lui.

  Politistii/procurorii cand se duc acasa la oameni sa le ia o declaratie nu merg sa dea cu pumnu’-n masa si sa acuze oamenii nefondat. Mai ales in situatia 2 nu se poate intampla asta.

  Concluzia ar fi ca organele judiciare trebuie lasate sa isi faca treaba ca in orice alta ancheta penala. Nu-i cu nimic mai deosebita decat un simplu furt (poate din perspectiva probarii faptelor e ceva mai dificil), dar problema a luat amploare din cauza umflarii excesive pe toate canalele media.

 2. Cristian says:

  Lucruri punctate corect, insa nu apare nicaieri ca din nou Securitatea conduce tara, prin exponentul ei principal dl. Traian Basescu. Pentru ca mie asta mi se pare cel mai grav si asta trebuie lamurit prima oara.

 3. Cristian says:

  Am omis la prima citire concluzia de sub poza. Foarte corecta concluzia. Ura asta ne va macina de tot. Suma prostiei si a urii din planul individual al fiecarui cetatean duce la imposibilitatea de a urmari un scop comun pentru binele tuturor.

  Si de fapt de aceasta eu am votat DA. Pentru ca in Constitutie scrie clar la art. 80 – atributiile presedintelui. Presedintele trebuie sa fie o forta de unitate. Aste presupune un om integru, respectat de toata lumea, nu un mahalagiu care suna la 12 noaptea la OTV. Era un prim pas. Acum am ramas si cu securistul mahalagiu si cu perlele celelalte.

  Nu ma asteptam ca dupa 22 de ani de la revolutie sa fim aici. Atat spun: Brucan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card