Today’s Shutdown Day. Unii o boicoteaza, printre altii fiind si subsemnatul. Caci daca nu as fi boicotat-o, as fi stat in continuare in pat, cu febra si ochii atintiti spre o cutie de plastic si sticla din care se agita diverse personaje pe care le dadusem demult uitarii. De altfel, de vreo zece luni incoace singurul contact cu teve-ul il am la zece noaptea, pe Travel & Living, la emisiunea lui Mc Cloud. Si atat. Nu, nici macar Carcotasii…

Da, niste baieti destepti s-au gandit ca ar fi minunat daca toata lumea si-ar stinge computerele astazi, macar pentru 24 de ore, si daca s-ar duce linistiti la culcare stiind ca au facut o fapta buna: au consumat mai putina energie, au stat de vorba cu familia, au citit o carte, au ascultat muzica si s-au distrat cu prietenii. Save the planet.

Hm.

Hai sa zic si eu ceva: daca esti blocat in casa, a inchide computerul nu este poate cea mai buna idee. Energia se economiseste cu becuri fluorescente, din alea recomandate de UE. Cu familia e normal sa stai de vorba, mai ales cand iti vine in sufragerie dintr-o data, sambata dimineata. Dupa o ora si ceva, gata cu familia, ai aflat tot ce era de aflat, vrei sa te smulgi din pat si sa ajungi la… Nu se poate, esti prea racit, trebuie sa stai in pat.

Cartile sunt inlocuite de editia Newsweek Europe, dar dupa doua ore de citit ultimele trei numere stranse (si mai stau doua in asteptare) simti ca intreaga lume iti apasa pe umeri si ca ar fi bine sa … Niet. Nu-i voie. Trebuie sa stai in pat.

Si te uiti la MTV sa te distrezi cu reclame in ceha si poloneza. Apoi dai pe History Channel sau whatever, si admiri aceleasi reclame, de data asta in slovena, probabil. Asta apropo de targetarea insuficienta din .ro. Mai prinzi si tu din urma ce mai e nou, si te holbezi la emisiunile in care doua patachine se plimba prin Ikea si nu se decid pe ce canapea sa sparga 5000 de euro. Sau admiri cum alte doua patachine dintr-o emisiune auto au un dialog minunat despre forma unui Jaguar, in care una o intreaba pe-ailalta ce-i inspira forma masinii (felina, d’oh), iar blonda ii raspunde razand ca “are o forma aerodinamica, aduce cu o … femeie!”…

Dupa trei ore si jumatate de clipuri cu negri, reclame in limbi slave si patachine aerodinamice iti vine sa urli si ceri cu ochii umezi voie la computer. Promiti ca nu o sa racesti, numai sa arunci un ochi pe dig si pe iutiub si pe exarhu, ca e ziua in care publica ce respira in timpul saptamanii…

Si ti se da voie, caci esti iubit, si te arunci asupra net-ului cu o hameseala de somalez tinut in beci doua saptamani. Dupa doua ore te ridici satisfacut, ti-ai luat doza.

Si acuma n-ar strica un bowling, asa, de seara… insa cum tot ce poti face este sa te tarasti inapoi in pat si sa astepti plictisit meciul, o lasi pe alta data. Las’ sa se distreze ei acolo.

Shutdown Day? Not for me, thanks. Shudown Day’s for wimps. Cand esti blocat in casa, si daca vorbim strict de entertainment, netul rulz.

Si dedicatia saptamanii (Depeche Mode / Black Market, Fly on the windscreen, unreleased footage):


Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card