Nu, nu sunt fan Samsung si acest post nu este platit. Da, am un Samsung Galaxy 2 de care sunt extrem de multumit dar caruia o sa-i fac o recenzie la rece abia peste vreo luna (dureaza mai mult la telefoane decat la masini :D ), insa mai dureaza pana sa devin fan. Voiam totusi sa semnalez o treaba despre care eu am mai scris si care, iata, devine realitate.

Samsung Galaxy Note introduce un nou concept, unul usor de intuit inca de cand a inceput nebunia tabletelor, dar care cred ca va prinde din ce in ce mai mult: crossoverul intre smartphone si tableta, adica un obiect prea mare ca sa fie telefon si prea mic ca sa fie tableta, ar spune carcotasii. :)

Dimpotriva, zic eu, e exact viitorul mobilitatii: o mini-tableta pe care o tii in general in geanta, care actioneaza ca un hub de telefonie la nevoie (musai o casca Bluetooth in pachet, altminteri Note e degeaba), dar a carei utilizare maximala este cea de sistem multimedia, fara inconvenientul marimii prea mari a unei tablete fullsize.

Sa fim sinceri, majoritatea dintre noi vorbim maxim 60-90 de minute pe zi la telefon. Poate chiar mai putin. Eu vorbesc in medie 40 de minute pe zi. Dar browsez, tot in medie, vreo 70 de minute de pe telefon. Mai noi, de cand cu SGS II-ul, ma si joc vreo 20-30 de minute pe zi. Sunt sigur ca de acum incolo voi vedea si Daily Show pe telefon iar apoi voi upgrada catre majoritatea show-urilor TV.

Totusi, oricat de mare si de incredibil de misto e ecranul lui SGS II, e inca prea mic pentru a vedea totul cum trebuie. Pe de alta parte, tabletele de genul iPad mi se par prea mari. Ei bine, Samsung Note e exact la mijloc. Fie ca il folosesti in pat, fie la masa, fie in… alt loc (numai snobii o sa zica cum ca ei nu…), e exact genul de gadget care in opinia mea va inlocui revistele pe care le rasfoim in general fix in aceleasi locuri.

Asadar, pe strada iti vei vedea linistit de drum si vei raspunde doar la telefon (un sistem de rostire vocala a numarului apelantului poate rezolva necesitatea de a scoate mini-tableta din geanta), iar cand te vei opri la o cafea sau prin metrou, o poti scoate sa te bucuri de ea.

Cheia sta in casca Bluetooth, altminteri nu ii vad un mare viitor.

Dar mai indraznesc sa spun o chestie. Ce se va intampla in momentul – deloc indepartat – cand internetul wireless va fi ubicuu iar mini-tableta iti va permite sa te conectezi din zbor la hub-urile de pe traseul tau (sau la wifi-ul primariei), astfel incat pana si convorbirile telefonice vor fi realizate prin internet? :)

Tagged with:  
Share →

4 Responses to Samsung Note: viitorul mobilitatii?

 1. Simona says:

  Pe mine samsung-urile m-au dezamagit in privinta touc-ului, se defecteaza rapid.

 2. zvoner says:

  Eu sper sa nu mi se intample la fel :D . Ideea e ca tipul asta de aparat ar putea sa prinda chiar mai tare decat tableta.

  Poate intr-o etapa urmatoare ai device-ul cu puterea de procesare, comunicare samd in geanta (tot de mici dimensiuni) iar la tine o sa ai doar un ecran folosit ca interfata, mult mai subtire si mai usor de tinut in mana (subtire chiar as in 1 mm subtirime, ecran care se poate infasura-desfasura). Who knows :D . Doar cand ai nevoie de ecran mai mare il scoti de acolo…

  Om vedea.

 3. mihai says:

  5.3 fata de 4.3 nu e mare diferenta. Ramai cu 4.3 pt mobilitate si in rest un galaxy tab de 10 pentru acasa. Eu nu mai deschid laptop/pc decat cand am de lucru. In rest pt consum de media gt 10.1 e perfect.

 4. zvoner says:

  Mihai, depinde de public. Eu vad Note-ul cu un public tinta bine definit, care nu vrea sa care 2 lucruri dupa el. Daca ai timp/chef de tableta doar acasa, e OK, insa navetistii englezi si europeni in general stau pe tablete in tren – aici e o paine de mancat, zic.

  Oricum, eu astept sa vad urmatorul pas: ecrane extrem de subtiri pe care le tii in mana, dar care primesc fluxul de date de la device-ul din geanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card