Pentru cei care isi mai amintesc de cum arata blogosfera in urma cu trei ani, s-ar putea ca numele de Salam Pax sa nu fie necunoscut. Pentru cei care nu stiu despre cine e vorba: un irakian care, inca dinaintea razboiului din Golf (II), a avut curajul sa tina un jurnal online despre ce se intampla la Bagdad. De la fata locului, riscand sa fie gasit si executat de acolitii regimului Saddam. Si care a ramas in Bagdad pe toata durata conflictului, fiind poate unica sursa de informatii obiective pentru lumea din afara.

Salam Pax a scapat de bombele americane. A scapat si de fanaticii religiosi care au aparut in haosul care a urmat (Salam Pax e, culmea, gay).

Acuzat, pe rand, ca e agent CIA care scrie din Florida, sau ca e un agent irakian care da perdele de ceata, Salam Pax s-a dovedit a fi doar un blogger care a ghicit inca de acum patru ani ca razboiul american va duce doar la fanatism religios, haos si mizerie pentru irakieni. Desi se bucura de caderea lui Saddam si desi are simpatie fata de americani, Salam e unul dintre irakienii care conteaza prea putin astazi. 

Cult, fiu al unui irakian care a ajuns intre timp parlamentar, aflat imediat dupa razboi pe statul de plata al ziarului The Guardian (unul dintre primii bloggeri renumiti care au facut saltul in jurnalism), cu un simt al umorului ultra dezvoltat, Salam Pax inca traieste. E un miracol ca nu a fost inca ucis de purii si durii din Irak.

Motivul? Poate ca noul sau film (de exceptie, ca si blogul sau pe vremuri) ni-l explica foarte bine: Cum sa ramai in viata in Bagdad.

Pe care il puteti vedea dand click AICI. Enjoy!

Timp necesar: 30 min. Satisfaction: IQ+10; Soul +10

Share →

One Response to Salam Pax redivivus – Cum sa supravietuiesti in Bagdad

  1. [...] Zvoner am dat de un video-blog exceptional, al unui blogger din Bagdad numit Salam Pax.  Filmul sau se [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card