Razboiul din Georgia se vede tot mai rar la teve, avem stiri mai importante si mai socante de la noi din ograda, nu-i asa?

Iata ca din pacate am avut dreptate, cucerirea de catre Rusia a nebunului vestic cu un simplu pion pe gambitul riscant al lui Shakasvili este doar prima parte dintr-un plan mai mare. Daca americanii au o multime de portavioane (5) si nave in Golf, cea mai mare desfasurare navala de la inceputul razboiului, iaca si rusii au ajuns in zona.

Cu o flotila impresionanta, condusa de portavionul Amiral Kuznetsov, ea include cel mai mare lansator de rachete rus, Moskva, si patru submarine nucleare. Rolul ei? De a acorda sprijin logistic si militar Siriei (dusmanul de moarte al Israelului, care Israel a avut sute de ‘consilieri’ militari in Georgia, remember?). Se vor instala si rachete de interceptare, sirienii vor avea acces la tehnologie militara ruseasca de ultima ora… iar sirienii vor fi fericiti ca rusii sa-si instaleze acolo o baza militara imensa.

Ghici cine va mai beneficia de aceasta tehnologie in zona?… ;)

Mutarile Rusiei in Asia sunt rapide si dau dovada de un plan prestabilit, tocmai pus in executare. Incercuirea pregatita de americani (Georgia, Ucraina, Irakul, Iranul, Pakistanul, Afghanistanul, ca sa mentionez doar cateva zone dorite in influenta proprie de catre americani) pentru controlul surselor de energie ale primilor 50 de ani de secol XXI este sparta si facuta bucatele intr-un mod mult prea rapid ca americanii sa poata reactiona. Nu cu actuala (sau viitoarea, of!) administratie.

Ehehehe… nenea Bush intre timp are mai toti consilierii (sau ar trebui sa scriu consiglierii?) in focuri in tot felul de anchete de coruptie, tata Mc Cain are 71 de ani iar Obama… din fericire l-a ales pe Joseph Biden ca vicepremier. Prea tarziu insa?

Iar Europa doarme, cu un Gordon Brown impotent, un Sarkozy-clovn si o Merkel care nu mai stie intre ce concerne industriale sa se imparta. Ah, iar chinezii sunt cu totii la Olimpiada. How convenient.

Presimt un octombrie rosu….

ps. Pentru cine nu a inteles: daca lucrurile continua asa, americanii vor pierde controlul asupra rezervelor strategice de energie in Asia in mai putin de 6 luni. Si nu prin forta militara, ci printr-un desant dipomatic rus, cumulat cu garantii de securitate din partea Rusiei care vor face imposibila o interventie militara americana.

Iranul a fost impins intr-un colt din care va fi fericit sa se arunce in bratele rusilor, iar celelalte tari din zona nu vor avea de ales. Europa va fi incapabila sa intervina cumva (ea insasi este dependenta de energia rusilor), iar USA nu are prea mult leverage, prea multe cai prin care sa convinga sau sa pastreze tarile respective sub pulpana proprie.

Masurile de retorsiune deja anuntate, cum ar fi limitarea miscarii oligarhilor rusi sau a banilor acestora, sunt cu siguranta deja prevazute de strategii rusi.

Multumim frumos, domnule Dick Bush!

pps. despre Joe Biden, numai de bine. E unul dintre principalii promotori ai interventiei militare americane (NATO) in fosta Iugoslavie, e unul dintre cei care au dorit federalizarea Irakului ca solutie la impasul actual, si mai ales este unul dintre putinii democrati adepti ai utilizarii fortei pentru salvardarea drepturilor omului. Are o experienta colosala in politica americana, fiind senator de peste 35 de ani, si este autorul a nenumarate legi extrem de importante in America, cu precadere impotriva drogurilor si a abuzurilor contra femeilor. Clinton a ascultat de el in Iugoslavia, Bush nu a ascultat de el in Irak. Power man, cum ar veni vorba. That’s gonna be interesting…

Tagged with:  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card