Circula pe YouTube un documentar (bine) facut de niste amatori, cu privire la ce se intampla de fapt la Rosia Montana. Nu stiu in ce masura va putea contracara campania acerba de publicitate pe care o fac cei de la Gabriel, dar macar il puteti vedea, la serviciu sau acasa, si da mai departe.

Romania este probabil una dintre putinele tari din Europa, daca nu chiar singura, in care s-ar mai putea pune problema distrugerii unui munte, cu habitatul sau cu tot, cu vestigiile arheologice si cu comunitatile sale locale, de dragul extragerii catorva tone de aur.

Iata primul clip, restul dupa salt:


Problema la Rosia Montana este, bineinteles, lacomia, iar nu saracia. Caci in saracie traiesc marea majoritate a taranilor romani, uitati de partide si de vremuri. Acest lucru este punctat foarte bine de documentar.

Dar mai e ceva: statul roman ar putea finanta comunitatile locale pentru a gasi modalitati alternative prin care sa dezvolte zona. Tot statul roman este dator sa repare catastrofa ecologica deja intamplata in zona. Dar cum la statul roman suna ocupat…
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card