Priveam ieri cu stupefactie, intre doua reprize ale meciului Fiorentina-PSV, niste tarfe politice behaind una la alta intr-un canal tv, sub un titlu-catastrofa, de genul “Esec de proportii!” (ma mir ca nu l-au scris integral cu litere majuscule, si mai lipsea o banderola pe diagonala cu titlul “Senzational!”).

Un politruc resapat si gangav, un adventist esuat pe post de moderator si un scapat de la azilul de nebuni care a invatat sa se joace cu laptopul latrau unii la altii cu o satisfactie nemasurata despre cat de mare este esecul lui Basescu pentru ca Ucraina si Georgia nu au fost invitate sa se apropie de NATO.

Schimb canalul pe un post unde bate vantu’, si acolo doi ciutaci afanisiti mestecau plictisiti aceleasi si aceleasi fraze pe care le-am auzit zilele astea, despre cat de excesiv este aparatul politienesc, despre cat de stupizi sunt romanii, despre cat de dictatorial este statul in care traim, si despre cat de naspa e de fapt acest summit, la naiba, s-au dat jdemilioane de euro din bugetul statului pentru a ne bloca noua traficul, mama lor de nenorociti imperialisti!

Io am asa o nedumerire.

Caci tot ieri am stat mai toata ziua pe CNN si pe Euronews, si TOATE buletinele de stiri incepeau cu relatari live de 5-10 minute din Romania, cu imagini in care il vedeai pe Basescu stand la masa cu Bush si cu Putin (si altii), cu tete-a-tete-uri intre cei mai puternici oameni ai lumii sub steaguri romanesti, cu harta Romaniei lafaita pe tot ecranul la CNN, cu… cu… cu…

Am impresia ca deja defectul national de a ne plange ca niste babe isterice de orice lucru care ne aduce neajunsuri de moment (si intr-adevar capetele de creta au reactionat excesiv) tinde sa ne duca in schizofrenie. Adica boala aia in care pari ca ai contact cu realitatea, dar nu.

Nu doar ca la Bucuresti s-a hotarit extinderea scutului anti-racheta si peste Romania si Bulgaria, pe cheltuiala NATO, nu doar ca s-a hotarit intrarea Croatiei si Albaniei (esecul cu Macedonia nu ii apartine deloc Romaniei), nu doar ca extinderea prematura catre Ucraina si Georgia a fost evitata (da, ce sa zic, mare esec al lui Basescu, lol, Ucraina si Georgia vor primi totusi invitatia in decembrie), dar mai ales s-a ajuns in situatia in care Putin a venit la Bucuresti, a luat cina cu Bush si Basescu, l-a invitat pe Basescu in Rusia, si a dat semnalul intrarii in normalitate a relatiilor romane-ruse.

As putea continua cu succesele diplomatice enorme facute sub tavanul de la Parlament, dar ma voi limita la implicarea majora a tarilor NATO pentru a rezolva problema din Afganistan, mult mai importanta decat Irakul. Rusia a acceptat tranzitarea teritoriului sau in aceasta privinta. Asta arata ca, plusand pe integrarea Ucrainei si Georgiei, o mana moarta de altfel, NATO a obtinut de fapt ceea ce dorea. Ce naiba sa vrei mai mult?!

Imi dau seama ca toti ciumetii si natangii care ne ocupa spatiul tv nu vor conteni sa ridice un cor de plansete si de vaicareli inca doua saptamani de acum incolo, in care sa spuna cat de mare e esecul nostru. Dar imi mai dau seama ca nu aceasta este realitatea.

Daca ar fi un moment in care sa fim mandri ca suntem romani, pai acesta ar fi.  Tine doar de fiecare dintre noi daca alegem sa tinem capul sus si sa zambim, sau sa tinem capul jos si sa inghitim saliva otravita a mogulopezilor.

Tagged with:  
Share →

One Response to Romanii fata cu summitul NATO

  1. ovidiu says:

    Perceptie similara a expunerii media…o reflectare a manipularii grosolane….aplicata unei populatii flamande de stupid si murdar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card