Am rezistat stoic sa nu scriu despre cum poate statul roman sa sparga 2.5 milioane de euro pentru un site pe care il citesc 70 de oameni pe zi. Si care arata ca din ’90 toamna. Am rezistat stoic sa nu urlu nici la declaratiile dizolvatului ministru al transporturilor, care anunta nonsalant ca autostrada Bucuresti-Brasov va costa cu 60% mai mult, desi va fi largita cu doar 30% (ca sa nu mai zic ca nici nu se lucreaza practic la ea).

Si asta pentru ca ma doare prea tare la stomac sa scriu despre atata prostie, rea-credinta, incompetenta si imbecilitate galopanta.

Dar nu mai rezist atunci cand e vorba despre o expozitie la care chiar doream sa ma duc. La cea de la Zaragoza. Mai precis, Expozitia Internationala Expo 2008 Zaragoza, dedicata mediului inconjurator si rolului apei in ecosisteme. Dupa cum veti putea citi si vedea din clipul video de pe blogul-sora, aceasta expozitie nu doar ca arata colosal de misto, dar pentru prima data in istoria participarilor romanesti, ministerul de resort reusise sa dobandeasca o suma aiuritor de mare pentru amenajarea a 400 de metri patrati de pavilion! 5 milioane de euro!!

Expozitia a inceput de doua saptamani. Ce a facut Ministerul Mediului de banii aia? Hai, alegeti de mai jos:

1. Nimic.

2. Nimic.

3. A reusit sa aibe singurul pavilion national inchis (i.e. GOL), neamenajat, si fara sanse de a fi amenajat cumva pana la sfarsitul expozitiei.

Oricare dintre variante sunt castigatoare. Cauzele acestei incredibile reusite a ministrului care s-a mai remarcat prin cea mai tampita taxa auto din istorie le puteti citi in ziarul Ziua (link mai sus).

Mie nu-mi mai ramane decat sa iau un Diazepam. Bineinteles ca ministrul nu-si va da demisia. Bineinteles ca vinovata va fi presa, care nu intelege sofisticariile organizarii unui pavilion cat 8 apartamente de 2 camere. Bineinteles ca licitatia cu repetitie va da castig de cauza unei firme de renume mondial la ea pe strada, care va umple cei 400 de metri cu 10 panouri artistice si va incasa cei 5 milioane de euro.

Este incredibil pentru mine cum scandalul nu a izbucnit inca la cotele la care ar fi trebuit sa izbucneasca. Si este incredibil pentru mine cum este guvernata tara asta.

Share →

6 Responses to Romania trage apa dupa 5 milioane de euro.

 1. [...] edit: iata ce a facut Romania la Zaragoza – Zvoner.ro  :( ( :( ( [...]

 2. Gabi Boaca says:

  Adi, situatia este aceeasi peste tot in Romania. Mie unul mi s-a luat de cat m-am revoltat (desi inca nu reusesc sa ma abtin pe de-a-ntregul). Intrebarea mea este: exista vreo solutie sa inceteze furaciunile si starea de “dolce far niente” din RO?

 3. zvoner says:

  Din pacate nu exista nicio solutie. N-ai cu cine, asta este.

  Singura solutie e la nivel individual. Cine alege sa ramana, sa reuseasca sa nu se mai enerveze peste masura (ca poate face vreun infarct), si sa incerce sa schimbe atat cat poate in familia sa si in jurul sau.

  Iar cine crede ca nu mai poate (incep sa ma numar si eu aici), sa-si aleaga o alta tara in care sa se simta bine. Nici acolo nu alearga cainii cu covrigi in coada, dar nivelul de civilizatie este net superior.

  Daca privesti inapoi in istorie, chiar si fara comunism, tot in halul asta eram. Asa ca… nicio sansa. :)

 4. Eugen says:

  Chiar mi s-a ivit ocazia sa vizitez expozitia de la Zaragoza, o sa ma duc cu siguranta.Am stat de vb cu niste spanioli care erau ingroziti de standul romanesc, o sa ma conving pe pielea mea.Mai vorbim dupa ce vin cu impresii.

 5. zvoner says:

  Chiar te rog sa vii si cu POZE! :(

 6. [...] succesurile colosale inregistrate de standul inexistent al Romaniei la Zaragoza (5 milioane euro), de clipurile video turistice pe care nu le-a vazut nimeni (3 milioane euro) si de cate celelate [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card