Cu un buget de 100.000 de euro dati doar pe design (Mario Garcia va spune ceva?) si un buget de promovare anuntat de 2.5 milioane de euro, Romania Libera se relanseaza astazi.

E o perioada extrem de riscanta pentru a face asa ceva, mai ales avand in vedere declinul presei tiparite. Mai mult, Romania Libera nu isi propune nici sa se substituie unei edituri (cum fac Adevarul si Jurnalul, principalii competitori), nici sa decada in tabloid (desi eu as fi preferat formatul tabloid cearceafului care a fost pastrat).

Sunt extrem de curios cum va reusi sa se comporte in urmatoarele 6 luni. Caci spre deosebire de EVZ, care cade treptat spre tabloid, cat si de Adevarul sau Jurnalul, Romania Libera are un tiraj vandut constant, probabil realizat in primul rand din abonati.

Ziarul nou arata bine, e aerisit, pune accent pe imagine, pe corespondenta online si pe stiri ‘reale’, nu obosite si pe comentarii lungi ca pana acum. Si site-ul a fost reactualizat, intr-un format mai usor de citit (desi iarasi nu prea imi plac alegerile fonturilor si relativa inghesuiala din pagina).

In fine, recomand tuturor pagina de auto din fiecare joi. Prietenii stiu de ce ;)

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Romania Libera se relanseaza

  1. mie mi se pare slabut de tot continutul. pret de quality (1.9 lei), format idem, si tematica de tabloid mai degraba

  2. zvoner says:

    Si eu sunt curios cum isi vor impaca directia avuta pana acum cu cea spre care se indreapta.
    Tematica nu e neaparat de tabloid, dar e mai putin inchistata ca pana acum. Probabil isi vor regasi un echilibru in saptamanile care urmeaza, sunt foarte multi colaboratori noi.
    Si recomand in continuare pagina auto de joi :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card