Motivul rascoalelor din Londra? Alienarea unei populatii tinere lipsite de viitor, care simte ca politicienii si autoritatile statului au tradat-o, care pur si simplu vrea sa se descarce prin violenta intr-un climat in care simte ca nu are nimic de pierdut. Sunt cei fara job, somerii, saracii, imigrantii si cei care nu-si gasesc rostul intr-o societate in criza.

Normal, este vorba de foarte multa prostie, de foarte multa rea-vointa (orice cartier, oricat de rau famat, se poate organiza pentru a iesi din mizerie – vezi Bronx), de foarte multa lipsa de organizare. E vorba de o societate in dezagregare (aceleasi lucruri se intampla si in Libia si in Egipt, Tunisia, Israel, Spania, Franta samd.) care simte ca trebuie sa faca trecerea catre altceva, dar nu stie catre ce. Si atunci isi face rau siesi, facand rau altora.

Cel mai bine o zice cineva la BBC: sunt ca niste animale in cusca.

Problema e ca au iesit din cusca.

UPDATE: “Vrem sa le aratam celor bogati ca putem face ce vrem“. Asta ca sa inteleaga si cei care spun ca unii pot fi lasati in saracie lucie fara efecte negative asupra societatii ca intreg.

Tagged with:  
Share →

5 Responses to Revoltele din Londra: animale in cusca

 1. pozilla says:

  Cum adica “lasati in saracie lucie”? da ce, ii impiedica cineva sa munceasca? In Tottenham majoritatea celor care au iesit in strada in prima zi nu au mincit nici o zi in viata lor. Trebuia sa le rupa capul de mult – iata unde duce statul asistential si pomana la nesfarsit. Asta si caracterul ciorilor, care ar face orice in afara de munca

 2. zvoner says:

  A lasa pe cineva in saracie lucie se poate face si in cadrul unui stat asistential – asa cum se intampla la Londra. Important este nu sa-i dai niste bani ci oportunitatea de a munci, un orizont, un viitor. Despre lipsa acestei oportunitati vorbeam eu. Unii ar vrea ca saracii sa fie inchisi in ghetouri. Pai iata, treaba asta exista deja si nu da rezultate.

  In rest, de acord, intr-o tara normala ar fi trebuit sa le rupa capul la primele semne de violenta, insa englezii sunt deosebit de toleranti cu astfel de manifestari. Au invatat din propria lor istorie.

 3. Elena says:

  M-ai convins ca ai ” ochi si minte” format(a) pt.lucruri deosebite, pe lângă care omul

  obișnuit trece fara sa observe nimic din banalul cotidian …din pacate nu suntem prea multi..

 4. Simona Sweet says:

  Cand intr-o tara nu merge bine aceste revolte mai rau fac…

 5. alexnicolae says:

  asta e paradoxul distractiv din mileniul asta: un liberalism feroce duce si la un pic de socialism. Daca esti mult mai bogat si civilizat decat cei din jurul tau, devi o tinta fixa. Asta e si justificarea impozitelor, serviciilor la care are acces toata lumea. Si de asta, in primul rand cei bogati o sa doreasca sa plateasca impozite si taxe si sa se implice in dezvoltarea societatii. Pentru ca altfel tot ce au nu valoreaza decat pana cand apar barbarii la portile Romei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card