Scrisesem in urma cu cateva zile despre “iresponsabilii, clasa politica europeana care a preluat stafeta de la creatorii Uniunii Europene si n-a stiut ce sa faca cu ea. Iata ca m-am inselat, din fericire. Se pare ca in fruntea Europei stau totusi niste oameni care inteleg cat de rau ne-ar fi daca proiectul european s-ar duce pe apa sambetei.

Planul de salvare a Euro, care cuprinde 750 de miliarde de euro pusi deoparte pentru zile negre, poate fi exact semnalul pentru ca Europa sa nu cada in colaps. Zic ‘poate fi’ pentru ca lucrurile nu sunt atat de simple, oricat de euforice sunt bursele europene azi si maine. Dar este istorica pentru ca liderii europeni dau semn ca au inteles ca vocatia comuna a acestui continent trebuie sa fie ireversibila.

Veselia cheltuirii fara masura si a traiului pe credit trebuie inlocuita de cumpatarea economisirii si a austeritatii. Asta inseamna, mai intai de toate, o scadere a cresterii economice sau chiar o continuare a recesiunii. Consumul nostru, al tuturor europenilor, trebuie domolit pana intra cat de cat in zona acoperita de productivitate si de competitivitate la nivel global.

Iar pana acolo, mai e. Deocamdata ne-a trecut glontul pe langa ureche, iar daca asta a dus la masuri extreme gen taierea beneficiilor bugetare grase in tari ca Grecia, Ungaria si Romania, atunci tot raul spre bine. Sa vedem insa cat o sa ne tina.

ps. la ora scrierii acestui articol, zf.ro, money.ro, realitatea.net si antena3.ro NU AVEAU pe homepage vreun articol despre cel mai important eveniment din istoria UE al ultimilor 20 de ani. NU il aveau. Gandul.ro, romanialibera.ro si wall-street.ro il aveau, bravo lor. Se pare ca pentru unii un senator care se uita la glumite cu iz porno e mai important decat acest imens curaj al liderilor europeni, decizie care face diferenta intre colaps economic si 2-4 ani de carmit cu grija printre aisberguri, dar in viata. Rusine sa le fie ‘ziaristilor’ care au tabloidizat pana la refuz o presa care ar fi trebuit sa fie serioasa.

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Responsabilii

  1. TheBride says:

    Păi dacă nu citeşti WSJE? Nu te mai enervai pe presa din .ro :) . Acum, serios, în afară de câteva publicaţii economice care mai duc steagul cât de cât dar care oricum sunt afectate de lipsuri diverse, cine crezi că ar fi îndrăznit să bage un asemenea subiect printre fetele de la paginile 5, 6, 7 şi aşa mai departe? Să fim serioşi.

  2. zvoner says:

    Pai citesc, ca de-aia stiam :D Dar am vrut sa vad si ce zice presa romaneasca – nu aia cu fete goale, ci aia ‘serioasa’ si n-am gasit.

    Iar ca ditamai ZF-ul si money.ro sa nu aiba articole despre asa ceva… of …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card