N-am somn, stau si ma uit la emisiunea Antena 2 Special, in care Dumitru Prunariu, fostul sef al Agentiei Spatiale Romane, si singurul roman care a fost trimis in spatiu, tine piept unei gorile paroase si unei maimute prost machiate.

Mi se parea foarte interesant subiectul, mai ales prin prisma faptului ca un cosmonaut atat de galonat ca Prunariu a avut curajul de a spune ca printre colegii sai exista convingerea ca extraterestrii exista si ca au avut contact cu noi.

Dupa ce ca ma culc acum la ora unu noaptea, nu pot sa nu relatez niste chestii de mare angajament.

1. Prunariu crede ca ne tragem din maimute (nicio legatura cu cei doi moderatori, adusi parca prin transplant de la OTV). Mami, oamenii s-au dezvoltat in paralel cu actualele maimute, stramosul comun a fost o primata, intr-adevar, dar nu o MAIMUTA cum sunt cele de acum. Lucru de neiertat pentru un savant.

2. Prunariu crede ca cercurile din lanurile de grau pot fi facute si de nave si ca de fapt nu stim ce le-a facut. In realitate, peste 80% dintre ocurentele unor forme geometrice in lanuri au tot atata legatura cu extraterestrii cat are legatura Papa de la Roma cu Jay Leno. Restul au fost explicate in principiu de Discovery Channel.

3. Mai misto, Prunariu zice ca cele mai vechi piramide au 12.000 de ani, si ca istoria umana e ciclica, civilizatiile mai vechi fiind poate la fel de avansate ca a noastra. ?!?!?!? Si ca piramidele egiptene mai vechi erau mai avansate. Come ooon. Dovezi arheologice? Nema.

4.  La intrebarea moderatorului daca sfintii aveau in loc de halou o casca de cosmonauti, Prunariu raspunde ca de fapt acele ‘entitati’ aveau o aura energetica deosebita, si ca de aceea si vindecau… Si o zice din convingere?! O mica incursiune in istoria artei ar trebui sa-i explice de ce aurele initiale erau reprezentate sub forma de cercuri, pentru ca mai tarziu sa fie reprezentate sub forma de raze. Iar ‘aura energetica’ este un fenomen fizic care consta in….?

5. Intrebat daca vine Apocalipsa odata cu asteroidu’ Apophis, Prunariu a declarat ca exista 1 sansa la 40.000 sa se intample asa ceva. Mami, ‘apocalipsa’ inseamna in greceste ‘revelatie’, nu ‘distrugere’. Of… Distrugerea aia ultima din Biblie este ‘armaghedonul’, nu ‘apocalipsa’.

Ar mai fi multe, insa nu pot sa nu ma cutremur ca singurul roman care a ajuns in spatiu, si cel care a condus destinele Agentiei Spatiale Romane, se dovedeste a fi atat de putin savant pana la urma, si atat de slab informat.  La nivelul lui, atentie. Probabil moderatorii adusi direct de la circ au injumatatit IQ-ul ilustrului invitat…

As vrea sa vad si eu o emisiune cu Prunariu, dar si cu alti savanti romani colosali, cum ar fi cei care contribuie la National Geographic Romania, despre viata in univers si ultimele teorii stiintifice. In care sa nu mai emita habarnisme in afara domeniului lor de specializare, ci sa spuna fiecare ce stie din, si doar din, acel domeniu. Dar cine sa o faca?… Mircea Badea?

In rest, Apophis sa ne traiasca, de acum si pana-n 2029…

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Prunariu, Maimuta, Asteroidul si Extraterestrii.

  1. Com’on si Laika a ajuns in spatiu – deci dupa criteriul asta Agentia Spatiala Romana (cara btw, cu ce se ocupa, in afara de aruncat cu petarde la Revelion? :D ) ar putea fi condusa si de un caine, sau de o maimuta daca vreti ca si de astea au fost care au ajuns in spatiu. Si din pacate, cred ca rezultatele ar fi aceleasi…

  2. zvoner says:

    Wahahaha. :D
    Ai dreptate :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card