Ieri s-a lansat Powerset, un motor de cautare semantica. Ambitia este simpla: sa detroneze Google din pozitia de motor de cautare dominant.

Ce inseamna cautare semantica. Inseamna sa poti pune o intrebare in casuta de cautare, si sa primesti raspunsul, daca acesta exista in paginile scanate. Inseamna sa scapi din stransoarea cuvintelor-cheie, si sa poti ‘dialoga’ cu computerul, cu motorul de cautare, astfel incat rezultatele pe care ti le ofera sa fie cu adevarat relevante.

Deocamdata Powerset cauta doar in Wikipedia si intr-o baza de date, insa el va fi extins la nivelul intregului web in curand. Am obtinut rezultate uimitoare intreband diverse lucruri, de genul ‘where is Romania’, sau ‘who is gheorghe hagi’, dar la alte intrebari rezultatele au fost similare unei cautari pe  Google.

Marea problema a lui Powerset e ca internetul nu e inca organizat semantic. Oamenii nu isi scriu inca articolele cu mintea la motoarele de cautare. Si in afara de Wikipedia, informatia nu e structurata logic decat foarte rar.

Anyway, m-am capatuit cu un motor de cautare foarte bun pentru Wikipedia. Stam cu ochii pe el…

Tagged with:  
Share →

One Response to Powerset, rival de temut pentru Google

  1. Din Bacau says:

    “Marea problema a lui Powerset e ca internetul nu e inca organizat semantic” – GOOGLE e singurul care poate “forta” internetul sa se organizeze semantic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card