Uneori stai cu telecomanda in mana si te uiti la un meci prost pana la capat, chiar daca printr-o simpla apasare pe buton ai putea schimba instantaneu canalul. Dar te uiti pana la capat desi echipa ta pierde cu 4-0 si joaca prost (unii mai au inca aceasta amintire de pe vremea lui Bumbescu :P ), fie si pentru ca esti un pic masochist si vrei sa vezi pana unde se afunda. Sau pentru ca esti chiar tampit si ai impresia ca daca echipa va marca fie si un gol, golul “de onoare”, te vei simti mai bine, pentru ca totusi “am pierdut cu capul sus”.

Cam asa ma simt vazand miscarile politicienilor romani din ultimele 2 luni. Ei – toti – sunt echipa care guverneaza Romania. De ei depinde in mare masura – mai ales intr-un stat in care majoritatea populatiei este asistata social intr-o forma sau alta – bunastarea Romaniei pentru urmatorii 10 ani. Cel putin pentru urmatorii 10 ani. Cu efecte dramatice si asupra urmatorilor 10. Adica pana ajung eu la 54 de ani.

Ma uit la acest meci cu ochii mari cascati si nu pot sa nu ma intreb: pana cand? Si pana unde vor sa se – si sa ne - afunde? Cat sunt in stare sa se bage unul pe altul in mocirla – si pe noi odata cu ei – intr-o perioada in care nu facem altceva decat sa incasam gol dupa gol din partea tuturor?

In mod normal, ar trebui sa schimb canalul si sa plec scarbit. Dar n-am cum, spectacolul prostiei e mult prea crunt. Ba acum au inceput sa bage si rezervele. Johannis, Croitoru, Negoita… oameni buni in domeniul lor, care in loc sa fie promovati pentru ca odioasa clica sa faca in sfarsit un pas inapoi, nu sunt decat trasi de par in sus pentru a fi folositi drept obiecte contondente.

Numai buni pentru a fi luati la porcaiala de mass-media (laturile aruncate absolut gratuit in capul lui Johannis de EVZ nu se compara decat cu mizeriile desantate scrise despre Negoita de-alde Gandul, Cotidianul si spuse de antene si Realitatea). Numai buni pentru a fi demonetizati prin asociere.

Tare mi-e ca ne vom trezi din acest cosmar nu dupa alegeri, ci dupa un alt ciclu electoral de 5 ani, in care noi inca vom plati cu varf si indesat datoriile imense acumulate de Stat in aceste luni de schizofrenie colectiva, iar altii isi vor fi recuperat demult economiile si vor fi in crestere sustinuta.

Umbla pe vremuri o vorba cu privire la fotbalistii aia care isi dadeau cu stangul in dreptul pe teren, desi ajunsesera in finala Cupei Campionilor: “au fost drogati, domnule”. Era un zvon securist servit noua pentru a justifica comportamentul aberant de prost al echipei noastre (supranumita in acele zile “Patrula Zero”) intr-o zi in care trebuiau sa demonstreze clasa.

Tare mi-e ca si in saptamanile si lunile care vor urma ni se va servi tot un zvon securist, conform caruia FMI, UE si altii, mereu altii vor fi vinovati de ce ne-am facut cu mana proprie. Vise urate in continuare, Romanie!

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card