Ma amuzam azi copios privind peripetiile prin care a trecut primarul Londrei, Boris Johnson, cu prilejul unei ‘expeditii’ de cautare a unor noi trasee pentru biciclisti, apoi citind despre initiativa primarului New York-ului de a bloca traficul in Times Square si de a-l reda pietonilor.

Ma amuzam pentru ca suntem atat de departe de normalitatea unor orase din secolul XXI… La noi inca sunt probleme care tin de iesitul din Evul Mediu. Nu doar ca n-o sa-l vad niciodata pe Oprescu mergand alaturi de Berceanu pe bicicleta prin oras pentru a gasi noi rute pentru biciclisti, nu doar ca nu o sa aud niciodata ca s-a blocat traficul pe Magheru pentru a lasa zona pietonilor, nu, nu din astea, cer prea mult.

Dar nici macar nu voi vedea pe vreunul dintre edili mergand alaturi de concitadinii sai, ramanand blocat in trafic, asteptand minute in sir un metrou care vine intotdeauna prea plin si prea rar la orele de varf, agatandu-se de bare prin autobuzele prea incinse de soare inca din luna mai, sau scandalizandu-se de disparitia subita a spatiilor verzi si inlocuirea lor cu betoane sau constructii de 15 etaje.

Ma bucura lucrurile mici care se tot intampla de ceva timp, unele chiar foarte misto (cum ar fi arteziana din parcul Titan), dar nu ma pot impiedica sa ma gandesc cat suntem de departe de ceea ce se intampla in Vest.

E chiar asa de greu sa ardem etapele?

Share →

2 Responses to Orasele secolului XXI

  1. artistu says:

    Hai sa iti zic una si mai tare! Noi acum facem pasajul Baneasa. Stii de cand era pus in proiect “DE FACUT”! Din 92 man! Nu mai zic ca multe din ce;e care se faa cum sunt tot dupa acel proiect. Insa astia nu isi dau seama ca priectul ala e de mult expirat si ca trebuie facut altul! ;)

  2. zvoner says:

    Eu cred ca ei isi dau seama, dar nu le pasa :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card