Evident ca nu. Cine trimite mai departe aceasta prostie, baga panica-n lume degeaba. O sa opreasca doar niste servere DNS spre care, daca sunteti infectati cu un Troian anume (o forma de virus informatic), va este redirectat traficul de internet. Cu alte cuvinte, nu FBI-ul opreste internetul, ci doar daca aveti computerul infectat cu un Troian anume (un DNS Changer) veti pierde (temporar) accesul la internet.

Cum pot sa stiu daca sunt infectat?

Nu intru in detalii tehnice, o sa spun doar ca puteti verifica foarte simplu daca sunteti sau nu infectati cu Troianul care ar putea sa va taie accesul la internet, utilizand acest link si descarcand unealta de verificare de la AVIRA.

Daca nu sunteti infectati, vedeti-va de treaba linistiti. Daca sunteti, unealta de la AVIRA va reseta valorile pentru DNS-uri si, dupa un restart, veti putea browsa linistiti pe net. Si, for Gates’ sake, folositi un antivirus si un firewall!

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Opreste FBI-ul internetul pe 8 martie?

  1. Sorin says:

    Asta mă întoarce la o întrebare mai veche: ce satisfacție prostească poate simți cineva care lansează un astfel de zvon tâmpit? Cum o fi funcționând creierul genului ăsta de persoană? Își freacă mâinile satisfăcut gândindu-se cum mii de oameni intră în panică? Cât de puțintel la minte trebuie să fii ca să te bucure așa ceva?

  2. Nicolae says:

    Probabil respectivi se scalda in gloria bagarii in seama de naivii internetului.Strang puncte bonus de stres zilnic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card