Sa recapitulam: am avut cei mai multi Mosi Craciuni din lume? Am avut. Am avut cel mai lung carnat din lume? Am avut. Am avut cel mai mare tort cu frisca din lume? Am avut.

Avem pasaj terminat (sau macar avansat de la Videanu incoace) la Basarab? Nu. Avem pasaj terminat (sau macar avansat) la Baneasa? Nu. Avem strazile din centrul istoric al Capitalei terminate (sau macar avansate)? Nu. E mai curat pe strazi? Nu. Haosul din trafic s-a mai diminuat cumva? Nu.

Pai de ce? Pai simplu. Pentru ca se pare ca una dintre obsesiile doctorului este sa o aibe mai mare. Ce sa aibe mai mare? Pai simplu: mosul, carnatul, tortul. Dar si arteziana, caci mai nou omu’ vrea fantana arteziana muzicala in Herastrau, in valoare de 8 milioane de euro (si asta-i pretul de pornire!!)

In plus, desi centrul Istoric arata ca dupa bombardament, Primaria are planuri noi, si anume vrea sa schimbe mobilierul pe Bulevardul Kogalniceanu si pe Elisabeta. Sa faca fantani arteziene in fata Primariei si standuri de biciclete in fata la Cismigiu. Frumos.

Atata doar ca probabil Primarul nu s-a uitat la halul in care sunt cladirile de pe o parte si de pe alta a Bulevardelor. La tencuiala care te poate omori pe loc. La halul in care arata Hotel Cismigiu, promis a fi redat bucurestenilor de ani de zile in gloria de odinioara. La mizeria, tiganeala si aspectul de mahala al strazilor din buricul targului. Dar vom avea lampadare clasice pe bulevard, o ce frumos!

Da, as vrea sa avem si cea mai inalta fantana arteziana din Europa, sa avem si bulevarde renovate, sa avem si toate manifestarile astea de Guiness Book. Dar ceea ce face primarul acuma se cheama vopsitul cosului unui vapor care se scufunda.

Si asta pentru ca o vrea tot timpul mai mare. Oare o are chiar atat de mica?

LATER EDIT: Se pare ca vom avea un zgarie nori de 200 de metri pe Mihai Eminescu colt cu Dorobanti. That should be enough… :)

Share →

One Response to Oprescu o vrea mai mare

  1. TheBride says:

    Io l-as lua frumusel si l-as baga nitel cu picoarele in noroiul si santurile de pe Lipscani. Sa vad ce-o sa faca. O sa vrea sa isi faca cei mai mari galosi din lume?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card