Il aveam pe Gogu abia de un an insa deja ma scotea din minti. Scartaia din toate incheieturile, topaia prin toate gropile, stergatoarele nu prea curatau parbrizul dar in schimb reusisera sa imi zboare cat colo la prima ninsoare mai serioasa. Mai presus de toate, cutia de viteze refuza cu incapatanare sa inteleaga ca viteza a I-a nu e totuna cu viteza a III-a, si ca a II-a nu e a IV-a.

Problema. Ea il iubea. Din tot sufletul. Ce conta ca mai avea putin si-i cadeau tablele de pe el? Era Dacia noastra pe care o numisem, evident, Gogu. Iar ea il iubea pe Gogu. A si lacrimat putin, cred, cand am spus ca vreau sa-i dau drumul.

Din fericire am scos-o la capat – am sunat un prieten care a venit, s-a uitat scurt la mine cand i-am intins o bere, a dat inconjur masinii si a rostit, de la inaltimea sa de mecanic auto cu gatul umezit de spuma: “E coapta, dom’le! Scapati de ea, sau va mananca de vii!”

Sotia l-a crezut, am batut palma, iar cateva saptamani mai tarziu a venit randul meu sa fac acelasi spectacol pentru stapanul masinii care avea tot ce-mi dorea inima. Tapiterie de velur, motor de 2 litri aspirat si mai ales o tinuta impecabila. Ne-am inteles din priviri. El isi dorea una noua, era deja obosit de asta veche; pentru mine insa, era Raiul pe pamant. Doamna lui ar fi vrut sa o mai tina; doamna mea inca suspina dupa Gogu…

Ne-am facut un semn discret, am zis hai sa mai discutam la o bere, apoi la final el mi-a dat cheile, eu i-am dat banii si asa a intrat Opelul-Racheta in viata noastra, cu care am batut tara in lung si-n lat pana cand si doamna a ajuns sa-l indrageasca mai abitir ca pe Gogu.

De atunci incoace treaba asta s-a repetat la fiecare masina, conform unui ritual inventat de multa vreme: o bere le rezolva pe toate, in special cand vine vorba de schimbatul masinii vechi devenita inevitabil preferata sotiilor.

Ma rog, ele aud “o bere”, dar noi stim ca e vorba de OBR Bergenbier. Organizatia Barbatilor din Romania, pentru cunoscatori. Si-uite asa castigam niste cai putere in plus o data cu fiecare masina noua! O organizatie in care complicitatea masculina duce la o viata mai buna, mai frumoasa, mai vesela pentru noi toti. Noi barbatii.

Anii au trecut, iar eu am inceput sa ma ocup serios de impartasirea pasiunii pentru masini puternice, pentru a-i atinge pe cat mai multi barbati cu microbul cailor putere. Nu doar ca scriu despre masinile pe care le testez, dar particip si la misiuni secrete atunci cand datoria o cere. Si nu-i deloc usor. Important e sa tii minte ca OBR Bergenbier rezolva totul. Da, m-am desconspirat!

Cum actioneaza un agent OBR Bergenbier

Uneori e vorba de a utiliza inventia targuielii la o bere: clipa aia magica in care negociezi la o bere masina visurilor tale iar celalalt barbat face rost de bani pentru masina visurilor lui.

Alteori bagam la inaintare inventia telefonului mobil: dam o tura de placere cu masina cu baietii si sunam acasa, ingrijorati, ca am ramas blocati in trafic.

Deseori insa e vorba de a-l duce pe un nou membru intr-un service, acolo unde poate castiga cativa cai putere in plus la masina, in timp ce doamnele stiu ca suntem la o bere. De fapt, suntem la OBR Bergenbier!

Si adevarul e ca intalnirile astea de initiere au loc, intr-adevar, la o bere. Bei un Bergenbier, iei bobocul cu usurelul si-i arati calea cea buna: cum sa-si transforme masina din miel in pantera. Cu gatul linistit si mintea limpede, altfel simte aceasta mare fraternitate. Si ai o satisfactie imensa atunci cand vezi cum tot mai multi barbati sunt atinsi de virusul masinilor – un studiu OBR arata ca 18.9% dintre barbati considera ca masinile sport sunt o inventie care ii face fericiti! Eu zic ca e loc de mai bine! Vreau macar un 90%!

OBR Bergenbier a hotarat acum sa iasa la lumina. Sa nu mai fie secreta. La ora cand scriu acest articol OBR are pe Facebook peste 100.000 de membri. In realitate sunt mult mai multi. Daca prin nu stiu ce intamplare nu ai reusit inca sa faci parte din Organizatie, e cazul sa intri!

Vei vedea pe pagina OBR care sunt unii dintre agentii secreti ai OBR Bergenbier, precum si cateva dintre inventiile OBR Bergenbier care iti fac viata ta de barbat mai fericita. In fiecare se intampla acolo lucruri noi, despre noi. Noi barbatii, fireste.

Si nu uita: daca nu stii cum e cu caii putere, ai face bine sa inveti!

Tagged with:  
Share →

6 Responses to OBR si caii putere

  1. [...] atunci, aruncă o privire și la Toma Nicolau sau Adrian Mihălțianu, specialiști în te miri [...]

  2. joyflint says:

    La reusita schimbului se mai cere / ,,Sa ude norocul”, cu bere…

  3. [...] tuturor barbatilor din tara. Adrian Ciubotaru, Augustin Radu, Toma Nicolau, Doru Panaitescu si Adrian Mihaltianu sunt deja membri de onoare ai noii [...]

  4. [...] pe voi ca agenturili straine si mai ales secrete Panaitescu (rectae eu), Nicolau, Radu, Ciubotaru, Mihaltianu si altii nu se vor mai ascunde de acum [...]

  5. [...] atunci, aruncă o privire și la Toma Nicolau, Adrian Mihălțianu, Augustin Radu sau Doru Panaitescu, specialiști în te miri [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card