Yep, dupa cat se pare, primele comunitati umane din America de Nord au avut de-a face cu o cometa. Sau, in fine, cu un asteroid de dimensiuni mari (5km diametru) care le-a cazut in cap acum circa 12.900 de ani.

Conform BBC, savantii vor prezenta zilele acestea o noua teorie care incearca sa explice de ce in straturile de sedimente din intregul continent se gasesc sfere minuscule de sticla si carbune, nanodiamante, precum si niveluri foarte inalte de iridium.

Este posibil ca impactul avut cu stratul gros de gheata care acoperea America in acel moment sa fi eliminat posibilitatea formarii unui crater, sau ca asteroidul sa fi explodat in aer, raspandindu-se uniform pe continent.

Efectele acestei explozii au fost dramatice, ducand la racirea climatului pe 1000 de ani, atat in America de Nord cat si in Europa.

Hm… asta o fi solutia la incalzirea globala? :D

INFO PLUS: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6676461.stm

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card