Am sapat dimineata in gradina din fata blocului – e un fel de ritual anual, chiar daca nu intotdeauna sapam, cel putin semanam iarba si uneori ne dam peste cap si punem si flori. Treaba s-a vazut de la un an la altul, caci acum e plin de branduse pe mica noastra parcela, in timp ce din iarba de anul trecut a supravietuit cam jumate, ceea ce e foarte mult, avand in vedere ca vecinii de la parter, in fata geamurilor carora muncim, nu catcadisesc nici macar sa ude pamantul pe timp de vara. O umplu in schimb de PET-uri. Da, trebuie sa coborim noi cu galetile de apa. De la etajul noua.

Si eu si Madalina eram cam beti de la soarele care se juca nestingherit pe crestetul nostru, precum si de la mirosul de pamant proaspat deranjat din somn. E incredibil cat de mult bine iti poate face sa scurmi pamantul chiar si pe 15 metri patrati, chiar si in fata unui bloc de beton impanat cu mosi si babe, din care ies miesme care-ti taie respiratia (din bloc, nu din mosi si babe. Sau… Ma rog…).

E incredibil cat de multa energie iti poti lua de la pamantul asta – chestie pe care am remarcat-o si ieri, cand m-am oprit cu un Twingo fix in mijlocul Baraganului, spre Calarasi. L-am tras deoparte si am stat sprijinit de masina, cu picioarele pe pamant, inhaland vantul care adia pe deasupra bulgarilor de pamant proaspat arat (da, se mai munceste in Romania). Nu mai vorbesc de muntii batuti cu piciorul in tinerete, de care mi s-a facut un dor din ala vecin cu dementa.

An de an ne promitem ca vom reusi totusi sa plecam dintre betoane – si inca la noi in Titan e verde totul! – si sa ne retragem la o casuta inconjurata de verdeata. An de an amanam chestia asta, din varii motive, numite pe scurt “viata”.

Si totusi, latul se strange.

Revenit sus, m-am reapucat de lucru pe computer. Niciun chef. Doar cand vii dintre bulgarii de pamant si floricele iti dai seama cat de artificiala si iluzorie e lumea virtuala. Si cat de degeaba. Clantanim unii catre altii, prefacandu-ne interesati de ce au ceilalti de zis, dar mereu incercand sa le mai promovam ceva – un serviciu, un produs, o maslina, propria persoana. Cel putin in blogosfera, chestia asta a luat proportii rusinoase. Idem pentru malaxorul inept numit social media. Din pacate, uitam sa ne si bucuram de conexiunea cu pamantul. Stiu, ne vom intoarce intr-o buna zi tot in el, toti. Nu-i un motiv sa ne temem a ne lua privirea de pe monitor sau ecranul telefonului si sa privim in jur.

Caci, pana una alta, n-ar strica sa ne reconectam cu el, macar din cand in cand. Iata promisiunea pe care mi-o fac pentru anul asta. Mai putin virtual, mai mult pamant. Mai putin digital, mai mult verde. Mai putin bla bla, mai multi plamani plin de aer curat.

Noi vrem pamant! Si o sa facem noi si casuta aia!!

Ceea ce va doresc si voua.

Tagged with:  
Share →

6 Responses to Noi vrem pamant

 1. Arhi says:

  eu azi mi-am luat copilul de mana si am plecat in parc. am lasat totul, nu m-am mai gandit la nimic si ne-am jucat. prea mult ne gandim doar la munca si la bani.

 2. zvoner says:

  Yup, that’s the spirit! :)

 3. joyflint says:

  Bio.
  PS.(sa va fie :) gand la gand, cu bucurie).

 4. gogulu says:

  Bravo, eu merg lunar spre Calarasi si am o stare de bine uitandu-ma la camp si natura. Iti recomand sa mergi prin sate ( Bucuresti- Soldanu – Manastirea – Calarasi sau Bucuresti – Lehliu – Calarasi) si sa vezi natura inverzita si berzele cum zboara deasupra luncii. O alta recomandare e sa prinzi o noapte instelata pe camp. Priceless.

 5. Raz says:

  eu am casuta de la tara, unde am copilarit…pana la 21 de ani…si care acum este moderna, adica nu mai are toaleta in fundul gradinii ci in casa+apa curenta, si calda si rece…investitie minima, bucurie maxima…din pacate nu mergem prea des dar facem progrese, in fiecare an tot mai mult…avem si gradina si pomi…

 6. andre says:

  si eu mi-am plantat la curte niste seminte de floricele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card