Fantana arteziana in parcul Titan… locuri de joaca pentru copii… spatii verzi refacute… parcari… gradinite… atatea si atatea facute de singurul primar normal la cap din Bucuresti, lucruri normale intr-o tara anormala, care m-au facut sa il stimez si sa-l apreciez.

Dar… DAR!

In ultimele 6 luni am vazut asa:

1. Gropi din ce in ce mai mari pe aleile dintre blocurile de langa parcul Titan. Cratere la intrarea de langa piata Ramnicu Sarat, cratere spre H-uri, cratere spre Y-uri…

2. Spatiile verzi nu se mai curata de gunoaie, decat daca se straduie proprietarii. O data pe luna apar si ADP-istii. Inainte veneau mai des.

3. Nu e nicio fericire sa vina ADP-istii. Santierul din parcul Titan e pe terminate, in sfarsit. Desi a reusit sa-i dea un aer occidental spre magazinul Titan, in partea dinspre Potcoava a creat niste magaoaie de amfiteatre de un prost gust rar intalnit, si extrem de greu de urcat. De altfel, toate scarile sunt facute din borduri supradimensionate pe care batranii abia se incumeta sa urce. Dar ce ma seaca cel mai mult e altceva:

AU TAIAT TOATE TUFELE DIN PARC! Asta pe langa ‘cosmetizarea’ copacilor, care de cele mai multe ori inseamna ciuntirea lor si lasarea in urma a unor cioturi diforme fara craci.

Parcul Titan, Bucuresti

O sa ziceti ca sunt nebun pentru ca mi se rupe mie de tufe cand tara asta sta sa se scufunde. Pai da, imi pasa, pentru ca in tufele alea se adaposteau sute de mierle. Mierle care nu au unde altundeva sa se duca. Si care acuma mor pe capete. Pentru ca imbecilul de Negoita, sau imbecilul de director de la parcuri pe care l-a numit Negoita, sau imbecilul de taran peisagist pe care l-a numit imbecilul de director de la parcuri numit de imbecilul de Negoita stiu una si buna: parcul inseamna alee asfaltata, betoane, borduri, piste de skateri, in rest gazon si copaci taiati regulamentar. A, si ocazional show-uri cu muzica data extrem de tare.

Mai fratilor… Cu ce v-au gresit tufele alea? Sa stiti ca peste 2-3 saptamani alea erau primele pete de culoare din parc: de un galben si respectiv un rosu nebun, erau primele care anuntau primavara. Apoi erau multe care infloreau la inceputul verii… Nu mai vorbesc de faptul ca ati ucis dintr-o miscare cele mai sensibile pasari, si asta ca sa ce? Ca sa puneti gazon aseptic in loc? Ca parcul sa arate ca o versiune insipida a unui parc englezesc?

Privesc cu teama la avantul muncitoresc care rascoleste parcul Titan. Ma bucura anumite lucruri facute, dar parca insusi Stahanov a gandit interventiile in parc, care e transformat pe zi ce trece intr-o versiune aseptica, incolora si inodora a unui Mall. Mai e putin si copacii o sa fie inlocuiti cu plante de plastic si cu palmieri, ca tot se poarta.

Sper din toata inima ca macar insula ratelor sa o lase in pace, daca tot au transformat insula pensionarilor in insula betoanelor. Poze n-am inca, dar am multa tristete in suflet. Uite asa se duce si o ultima oaza de salbaticie din Bucuresti.

As vrea sa stiu cine e imbecilul direct responsabil de acest masacru, sa-i var o tufa pe fund in sus. Poate o sa inceapa sa cante ca o mierla, daca tot le-a terminat definitiv. Tare mi-e ca o sa creone ca o cioara, sau o sa guite ca un porc. Aceasta lehamite…

ps. pe www.domnuleprimar.ro se obisnuia ca Primaria Sectorului 3 sa raspunda. Not anymore. Prietenii stiu de ce :|

Share →

3 Responses to Negoita, da’ cu mierla ce-ai avut?!

 1. ciprian says:

  Se vede ca n-ai fost jefuit niciodata de drogatii care se ascundeau in tufisurile alea cu mierle.

  Si da, sunt ingrozitoare amfiteatrele alea. Si sa vezi ce au facut la capatul aleii principale, aia cu fantanile. Dar cu toate astea este probabil cel mai civiliazat parc din Bucuresti. Sa nu uitam la ce ne raportam.

 2. zvoner says:

  Nu uit la ce ne raportam, asta ma face sa nu intru intr-o criza de nervi :D

  Cat despre drogati, lol de lol :)

 3. [...] pentru o urbe civilizata, cum ar fi fantanile arteziene (distrusul tufisurilor din parcul Titan si omoritul mierlelor, in curand si al ratelor salbatice nu intra la categoria “chestii normale”!). Caci noi [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card