Presa americana relateaza ca Barack Obama, candidatul Democrat de culoare la Presedintia Americii, il considera pe Al Gore un ‘adversar formidabil’, in cazul in care acesta s-ar decide sa candideze (din nou) la Presedintia Americii.

Desi Al Gore a dezmintit pana acum orice intentie de a candida, el a lasat insa aceasta optiune deschisa. Tot mai multa lume vorbeste despre o posibila candidatura Gore/Obama, care ar aduce Casa Alba in tabara democrata, i-ar permite lui Obama sa invete timp de 4 sau 8 ani cum sta treaba in politica de nivel inalt si ar duce la transformarea completa a politicii americane.

Proaspat castigator al premiului Oscar pentru documentarul sau despre incalzirea globala (An Inconvenient Truth), Gore are un indice foarte bun de popularitate (48%) si daca s-ar decide sa candideze ar spulbera sansele lui Hillary Clinton si lui Obama de a fi persoana nominalizata de democrati in cursa prezidentiala.

Noi stim destul de putine despre Al Gore, insa daca va rezervati 5 minute (ok, 10 minute) sa cititi biografia sa de pe wikipedia, veti avea surpriza sa descoperiti nu doar un om care lupta de 20 de ani impotriva incalzirii globale, dar si pentru raspandirea societatii informatice, fiind unul din politicienii care au pus bazele legale pentru existenta in forma libera a Internetului.

Pasionat si de spatiu, Al Gore ar fi exact opusul actualului presedinte american, al carui mandat a fost marcat de aroganta, fundamentalism si haos.

Cine stie, poate Gore va fi convins de valul de popularitate pe care se afla, si va face pasul. Republicanii s-au pregatit deja, atacandu-l in presa loiala lor pe motivul ca ar fi un ipocrit, cu o factura enorma pentru incalzirea casei sale.

The show has just begun!

Mai jos, melodia Melissei Etheridge, cu care An Inconvenient Truth a castigat a doua statueta Oscar.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card