Incredibil. Dupa ce au comis-o grav acum doua saptamani, anuntand cu surle si trambite o conferinta de presa obisnuita a NASA pe tema unei gauri negre descoperite la 50 de milioane de ani lumina de Pamant, cei care se ocupa de presa romana (dar de data asta nu doar ei) o comit din nou.

Desi NASA a anuntat doar ca a descoperit o bacterie capabila sa functioneze pe baza de arsenic, intr-atat chiar incat sa substituie fosforul din ADN-ul sau cu arsenicul (treaba care inca ramane sa fie demonstrata) – adica un lucru interesant, care poate sa extinda intelegerea noastra asupra a ceea ce poate insemna viata – o mare parte din presa romana vuieste ca NASA a descoperit viata extraterestra.

Nu, n-a descoperit-o. A descoperit o bacterie pe Pamant, nascuta si crescuta aici, apoi luata din mediul ei si bagata intr-un mediu de laborator unde au determinat-o sa traiasca treptat intr-un mediu atat de toxic incat n-ar fi trebuit sa supravietuiasca. E o bacterie pamanteana. E un mediu simulat. E un experiment pamantesc care ne arata doar ca viata terestra sau extraterestra poate exista si in alte medii decat cele obisnuite noua. Mai raman de demonstrat celelalte lucruri, cum ar fi substituirea fosforului cu arsenicul in ADN.

Dar amanuntul asta nu impiedica titlurile mari din presa de maine.

Jenant.

Undeva, pe traseu, o bacterie a inlocuit realitatea din presa cu fictiunea.

Share →

One Response to NASA descopera bacteria pe baza de mass-media

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Adrian Mihaltianu, Mircea Meşter. Mircea Meşter said: RT @thezvoner: You did it again! http://www.zvoner.ro/nasa-descopera-bacteria-pe-baza-de-mass-media/ [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card