Forbes a publicat noua lista cu miliardarii anului 2006, iar ea rezerva ceva surprize.

In afara celor 6 miliarde de dolari castigati de Bill Gates, care ramane in fruntea listei miliardarilor cu o avere de 56 miliarde de dolari, si a lui Warren Buffet, a carui avere a crescut la 52 milarde de dolari, marile castiguri au venit din tari mult mai sarace: Mexic, China si Rusia.

Al treilea om din lume ca avere este un mexican. Carlos Slim Helu si-a marit anul trecut averea cu nu mai putin de 19 miliarde de dolari, ajungand la 49 miliarde, iar daca va continua in acelasi stil are toate sansele sa devina cel mai bogat om din lume in 2007. Intre noi fie vorba, omul nu e deloc iubit in propria tara, unde e considerat un fel de Vantu autohton, controland circa 6,3% din PIB-ul Mexicului.

Ca tot veni vorba de romanasii nostri, Tiriac e primul roman care a ‘reusit’ sa ajunga in topul miliardarilor, cei 1.1 miliarde de dolari pozitionandu-l pe locul 840 din 946. In 2007 vor urma in mod sigur si ceilalti ciocoi afaceristi romani, Vantu si Becali.

Interesant e ca in timp ce Gates si Buffett au anuntat ca isi doneaza cea mai mare parte a averii actiunilor caritabile, ceilalti isi vad linistiti de treaba. Impreuna, miliardarii lumii au o avere de 3500 de miliarde de dolari, o crestere de 35% fata de anul trecut, datorata in principal cresterii preturilor terenurilor, a marfurilor si actiunilor.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card