„Cum vă cheamă? Victor? Ah, sunteți rus… Nu? Cum, român?! Au, Mary, John, să plecăm de-aici, atenție la portofele!”

Nu știu dacă americanii care fac plajă alături de primul nostru ministru la Miami vor reacționa așa la auzul că e român, pentru că valul de migratori porniți din România încă n-a ajuns acolo, însă pot spune deja că scena de mai sus i se poate întâmpla în foarte multe zone din Europa, indiferent dacă e vorba să facă plajă la Mediterana sau dacă vizitează muzeele din Paris sau Stockholm. Căci a-ți exprima astăzi identitatea de român în fața unui european echivalează cu faptul de a-i spune „bună, sunt un potențial infractor, o să te las fără bani și fără haine, ferea!”

Normal, președintele e mai viclean și se refugiază la Neptun, acolo unde nimeni nu-l poate confunda cu un cerșetor sau bișnițar, iar cei mai de soi parlamentari se refugiază, la rândul lor, în Monaco și alte locuri asemenea, unde luxul orbitor pe care-l afișează demonstrează cât se poate de clar că nu sunt doar niște amărâți de hoți de buzunare.

Satra si politia

Imaginea românilor în Vest… Sursa foto

Dar în rest, situația e gravă.

Prin natura meseriei, călătoresc foarte des prin Europa și de vreo doi ani încoace remarc o radicalizare incredibilă a vesticilor cu privire la români. Deja poți avea probleme într-un supermarket din Munchen dacă vrei să plătești cu cardul – cum își dau seama că ești român, cum vor cash. Dacă intri într-un magazin de haine din Paris și faci greșeala de a vorbi în română, brusc apare o vânzătoare să supravegheze – contează mai puțin că n-ai zeci de fuste colorate suprapuse, contează că suni a român. La benzinăriile elvețiene poți vedea mesaje scrise în română care te avertizează să nu furi. Iar britanicii te pot întreba, pe nepusă masă, cum de ești așa alb la față, căci românii sunt mai tuciurii din fire. Nu le-am inventat, sunt doar o parte din experiențele din ce în ce mai triste pe care le poți avea ca român în afara țării.

Am ajuns să aud glume din ce în ce mai dure și mai acide la adresa românilor – și nu la emisiunile de profil, ci din partea altor jurnaliști, a unor ingineri și oameni de la care te-ai aștepta să știe să facă diferența între valul de mizerie umană revărsat asupra lor în ultimii doi ani și valul de imigranți de calitate și turiști români care aduc o valoare formidabilă Europei. Dar nu. Urâtul adevăr este că ei nu fac diferența – și nici nu au de ce s-o facă – au problemele lor, iar noi suntem un țap ispășitor mult prea convenabil.

Urâtul adevăr este că am șocat Europa cu nesimțirea noastră, cu gălăgia infernală pe care o facem pe aeroporturi, cu miile de cerșetori și de hoți de buzunare, cu șatrele din parcuri, cu prostituatele și peștii, cu zecile de mii de zilieri care acum stau bine mersi în Spania și Italia pe banii statului, cu modul în care știm întotdeauna să abuzăm de chichițele unor legi gândite pentru oameni civilizați – am șocat-o atât de tare, încât acum începem să culegem roadele.

Românofobia care se dezvoltă tot mai repede în Europa nu este văzută de guvernanți, căci măsurile sunt zero. De la Tăriceanu și Boc încoace tot avem semne că violul migrator asupra Europei va avea consecințe dure, dar niciun guvern n-a făcut nimic pentru a face să înceteze această revărsare de drojdii umane spre Vest – poate și din dorința de a-i face pe vestici să guste un pic din „persecuția” de care ne tot acuză. Și da, românilor verzi, degeaba le veți explica diferența între voi și șatre, explicațiile voastre vor cădea pe urechi surde, atât timp cât șatrele vin din România, iar criminalitatea românească nu se rezumă la ele!

Dar întreb: domnule Președinte, domnule Prim-ministru, domnilor șefi de Parlament, chiar nu vedeți cât de puternică este afectată imaginea românilor în Europa? Chiar nu vă dați seama că asta se va traduce, într-un timp foarte scurt, în reacții politice și economice tot mai dure la adresa țării noastre? În bani pierduți, dar apoi chiar și în vieți pierdute? Chiar nu vă pasă că „român = cerșetor, escroc, hoț de buzunare” este deja descrierea preferată a străinilor la adresa noastră?

Fiecare cetățean român – nu contează etnia – care este trimis pachet înapoi în țară, doar pentru a se întoarce în Vest abuzând de toleranța vesticilor, pentru a le ocupa abuziv parcurile și casele, pentru a le cerși cu copii în brațe pe stradă și a-i zăpăci cu tupeu, fiecare astfel de individ care vine apoi victorios acasă, doar pentru a o lua de la capăt, este de fapt un criminal. Și ce măsuri ia statul român față de acești criminali?

Oare e chiar atât de greu să introduci în Codul Penal un articol care să ofere autorităților române dreptul de a interzice pe perioade de 3-5 ani deplasarea în afara țării a celor care au fost deja trimiși înapoi cu forța din Europa, cu atât mai mult cu cât au comis infracțiuni acolo? E chiar atât de greu să înțelegi că a nu crea o bază de date cu acești migratori care infectează sistemele sociale din Vest și de a nu-i forța să dea cu subsemnatul lunar la Poliție se va răsfrânge apoi negativ asupra propriei țări? E chiar atât de greu să aplici legile deja existente pentru a forța decăderea din drepturile părintești a indivizilor care-și trimit copiii la cerșit, sau e atât de greu să cheltuiești câteva zeci de milioane de euro pentru integrarea celor care mai pot fi integrați, în loc să pierzi miliarde de euro din cauza asocierii imaginii românilor cu a pegrei umane care poluează Europa?

E greu, probabil, în momentul în care pe plaja de la Neptun, Miami sau Monaco stau la soare oameni care n-au fost confundați niciodată cu niște cerșetori, cu niște hoți de buzunare sau proxeneți, ei acționând în altă ligă.

Bănuiesc că nu poți înțelege cum e, până când madam Merkel nu-și ferește buzunarele când dă mâna cu tine. Drama e că va veni și momentul ăla – de fapt a și venit. Atâta doar că buzunarele ferite sunt mult mai mari. Iar de acum încolo, vor și din ce în ce mai bine închise.

Căci în fața lui Merkel, Hollande și alții care țin destinele Europei în mâini, atât Victor, cât și Traian sau Crin sunt tot niște hoți de buzunare, niște cerșetori sau proxeneți. Doar că ceva mai albi la față. Spre surprinderea interlocutorilor.

Tagged with:  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card