Aa, stai ca nu a zis asa. Ceea ce a zis onor domnu’ Melescanu, ministrul Apararii, a fost textual asa: „Avem foarte mulţi oameni talentaţi, inclusiv hackeri”.

Dupa domnia-sa hackerii ar fi o valoare, un asset al Statului Roman in cazul unui razboi cibernetic. Asta asa, ca o declaratie de parfum la adresa Rusiei, si mai precis la adresa violului in grup facut de hackerii rusi la adresa estonienilor, acum ceva vreme.

Poate ca musiu Tov. Melescanu, aflat acum in capu’ Apararii ar trebui sa gandeasca de doua-trei ori inainte de a mai deschide gura si a provoca hackerii rusi. Care nu doar ca sunt mult mai multi, dar au la dispozitie si resurse mult mai mari decat tristii hackeri romani. Puse la indemana de insusi statul Rus.

Si daca tot a laudat hackerii romani, eu ma intreb de ce nu ar lauda si şuţii tigani, ca doar sunt cei mai buni din Europa, de ce nu ar lauda si prostituatele moldovence, ca doar le-au luat painea de la gura albanezelor din Italia, de ce nu ar lauda si traficantii de carne vie din Banat, sau de ce nu s-ar extazia in fata talentului violatorilor romani cautati de multe ori cu Interpolul prin toata Europa.

Hackerii au in continuare pentru oficialitatile romane un fel de aura din asta de sfintenie, la fel ca homosexualii din filme. Hackeru’ e un om de baza, “de-al nostru”, bine intentionat, care doar intamplator isi procura satisfactiile – materiale sau de alta natura – distrugand site-uri sau accesand resurse in mod ilegal. E si el om. Asta e.

Si ce daca a ameninta Rusia cu niste infractori este periculos? Important e ca-i avem. Acum ceva vreme un Base zambind ii povestea unui Bill Gates stupefiat despre avantajele piratarii Windows. Iata ca avem si un ministru al apararii incantat sa raporteze ca Romania are hackeri, nu gluma, nu ca estonienii, saracii.

Sunt si eu curios ce poate face un hacker roman in fata unui DDoS care ii paralizeaza providerul de internet, fiind bine stiute dotarile precare din Romania? Da’ ce sa stie Melescanu despre Internet?

Oare tov. ministru sau consilierii sau au nehste creiere hackuite? Ca prea si-au lasat porturile libere, de comunica numai prostii incolo si incoace…

Share →

2 Responses to Melescanu: Avem multi violatori talentati…

 1. Max Mustermann says:

  Eu nu ma pricep la prostituate albaneze sau moldovence ori homosexualii din filme dar totusi as fi curios care ar fi resursele hackerilor rusi :) , resursele lor ar putea fi foarte bine si resursele hackerilor, sa zicem, pakistanezi. Mie personal mi-ar fi mai mare frica de cei chinezi sau koreeni, dar asta este o parere personala. Dintre ekarii (ca sa le spun asa) romani cred ca li s-au facut publicitate celor gen Faur ( :) ) daca si asta se poate numi hacker) si celor ce au clonat credit carduri :) ). Despre parerile lu’ de-alde ministrii de genul celui de mai sus nu vreau sa ma pronunt. Cred ca acum e la moda un fel de “generatia Coca-Cola” a hackerilor la noi, deoarece numai ei ajung sa fie prinsi si dati ca exemplu :)

 2. zvoner says:

  E vorba de numere aici. Cum rusii au o “industrie” infloritoare in acest domeniu, cu jdemilioane de botfarms la indemana, e o diferenta de scala intre ce pot face ai nostri si ce pot face ai lor.
  Dar mai e o chestie: expertii deja au cazut de acord ca implicarea statului rus este greu dovedibila, ba chiar improbabila.
  Ca Melescanu sa afirme ca avem si noi hackeri talentati, nu doar rusii, este asadar o prostie si mai mare. Caci daca hackerii rusi au actionat de capul lor (evident insa, fara a se teme de pedeapsa autoritatilor ruse), atunci tot ce le trebuie este o provocare. :)
  http://searchsecurity.techtarget.com/originalContent/0,289142,sid14_gci1255548,00.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card