Axis of evil

Iran. Irak. Coreea de Nord. Axis of evil. Forget about it.

McAfee ne arata un alt fel de harta a raului. Mai precis, harta celor mai periculoase domenii de internet, domeniile unde browserii risca sa fie infectati cu virusi.

Dintre domeniile tarilor cu populatie relativ mare, acestea sunt .ro, .ru si .cn. Adica, in ordine, Romania, Rusia si China!

Conform hartii malware produsa de cei de la McAffee, domeniile .ro sunt cele mai periculoase, 5.6% din domeniile .ro fiind infectate, fata de 4.5% in Rusia si 3.7% in China.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii McAfee au analizat si ordonat in functie de riscuri 265 de domenii importante de internet. In acest clasament, Romania iese castigatoare absoluta in domeniul riscurilor pe internet in comparatie cu site-urile europene.

Acum, am spune si noi destule cu privire la minunatul soft McAfee, care are uneori o rata de detectie a virusilor de 75% (come on, si LiveCare-ul de la Windoza e mai bun!) dar credem ca singurul raspuns pe care il puteti da expatilor care vor ranji la voi cu acest studiu in mana este acesta. Ca d-aia avem olimpici la matematica, ei fir-ar sa fie!

Sursa: http://tech.blorge.com/Structure:%20/2007/03/12/mcafee-maps-out-malware-axis-of-evil/

Share →

One Response to McAfee include Romania in “axa raului”. Malware.

  1. [...] ceva timp in urma, savantii savanti de la McAfee au decretat ca Romania conduce detasat axa raului pe Internet, fiind inaintea Rusiei si Chinei in privinta domeniilor de internet [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card