Ma rog… lumea nu prea arde, ci doar se schimba fundamental sub ochii nostri, iar mass-media din Romania transmite in direct inmormantari de interlopi.

NATO – alianta aia pentru care am pus botul la “Marele Licurici” si am acceptat o gramada de compromisuri extrem de scumpe – se transforma definitiv in istorie.

Chinezii – aia de care inca facem, superiori, bancuri – au o dinamica economica masiva care ii propulseaza treptat pe locul 1 in lume ca putere economica. Si nu ezita sa se manifeste ca atare si politic.

Iranul e lasat cu ochii in soare de rusi, motiv pentru care se joaca cu rachetele din dotare, iar evreii stau la panda.

Turcia joaca tot mai strans cu tarile BRIC si poate fi doar una dintre placile turnante pentru o noua ordine mondiala in care SUA si UE joaca rolul de imperii anchilozate si in prag de colaps sub povara propriilor sisteme de bunastare sociala, iar Rusia, Brazilia, India si China, rolul noii civilizatii.

Mai rau decat atat, in Europa sunt din ce in ce mai multi care vor sa-si impuna propria viziune asupra lumii – una in care femeile sunt doar putin mai importante decat animalele, iar necredinciosii trebuie sa moara – abuzand de propriile noastre sisteme juridice.

INDIA KASHMIR PROTEST

Rezultatul pentru urmatorii 30 de ani? O civilizatie care nu acorda la fel de mult interes drepturilor omului sau bunastarii individuale (ambele perdante in Vest), cat propasirii elitelor printr-un capitalism fascistoid (ma rog, India si Brazilia sunt alta poveste), timp in care populimea e tinuta in frau prin bunastare moderata, strict economica. Asta in timp ce Vestul se va vesteji incet-incet fiind incapabil sa ia masurile drastice pentru a-si schimba fundamental modul in care este organizata societatea – dar nu in stil asiatic, ci unul cu adevarat uman si durabil.

In fine. Sunt multe altele. Putem fi chiar optimisti, e posibil ca Vestul sa isi foloseasca resursele formidabile pentru a prelua din nou conducerea si pentru a inspira lumea din nou. Oricum ar fi, lumea se schimba dramatic in jurul nostru, iar noi transmitem in direct inmormantari de interlopi si conferinte de presa cu gauri negre aflate la 50 de milioane de ani lumina.

Sa ma mai mir ca, in contextul dat, singurele emisii vocale din partea conducatorilor acestei tari sunt pe masura IQ-ului subunitar al massmediei aceleiasi tari? (ca de poporul din care 50% il regreta pe Ceausescu nu mai zic nimic).

ps. stirea cu adevarat importanta din domeniul stiintei, anume capturarea primilor atomi de animaterie, n-a mai avut acelasi succes nebun ca gaurica neagra. Poate o da careva pe twitter, sa afle si ai nostri de acest eveniment stiintific epocal.

Tagged with:  
Share →

4 Responses to Lumea arde si Romania se piaptana

 1. gogulu says:

  Corect, cu cateva observatii:
  - noi avem problemele noastre , iar ei pe ale lor. Daca ar fi si la ei interlopi impuscati in miezul zilei in centrul orasului, si sefi de politie, precum nea Soric, probabil ca si ei ar transmite asemenea evenimente in presa. Daca populatia ar simti ca este vorba de un caz izolat, si nu o problema existenta peste tot in tara, probabil ca ne-ar interesa ce face China. Altfel zici in gand “Doamne’ajuta” ca n-ai de-a face cu politia si asemenea vecini. Case closed.
  - nu inteleg chestia cu Vestul care trebuie sa ia “masurile drastice pentru a-si schimba fundamental modul in care este organizata societatea – dar nu in stil asiatic, ci unul cu adevarat uman si durabil.” Ce este in neregula la organizarea societatii la ei? Problema este la nivel de societate ? Mie mi se pare ca toti vrem sa traim intr-o societate precum cea occidentala. Adevarata problema este sociala sau economica? Ma uit la Germania si constat ca ei au nevoie de forta de munca. Intelectuala, nu fizica. Eu zic ca aici este una din cheile crizei europene. Forta de munca s-a dezechilibrat foarte mult intr-un sens, care nu poate conduce la evolutie. If you can, aaaa…, read me.

 2. Georgel says:

  Sunt de acord cu tine in ce ai scris.

 3. carbonaru says:

  Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca NATO se transforma in istorie. It’s alive and kickin’.

  Cat despre China, cu toata dinamica economica, e inca un stat subdezvoltata, cu grave probleme sociale si un nivel de trai sub al Romaniei. De asta nu-si permit ei sa fie mai coltosi in relatiile internationale. Si crede-ma, ma pricep.

 4. zvoner says:

  Carbonaru, NATO este intr-un impas in care trebuie sa accepte ‘ajutorul’ rus, sau sa ramana o extensie a mainii forte americane. Normal ca e alive and kickin’, insa din momentul in care va accepta o noua relatie cu Rusia, isi va pierde identitatea. North Atlantic nu inseamna, din cate stiu eu, si Asia si Pacific…

  Putem avea un alt tip de alianta, cu o noua denumire. Putem avea o alianta NATO-Rusia, care sa nu treaca de un comandament comun pentru scutul antiracheta. Putem avea, in fine, o alianta in care europenii incep sa-si asume in sfarsit un rol mai activ. Sau putem avea declinul de acum in care NATO e treptat un instrument lipsit de continut.

  De acord cu China si problemele ei, asta insa nu schimba problema data, in care excedentul comercial masiv al Chinei saraceste tarile vestice. Ma indoiesc ca marele popor chinez (la propriu, nu la figurat) va putea sa isi ridice nivelul de trai in acelasi timp in care acesta ramane neschimbat sau chiar creste in Vest. E un transfer de bogatie care va atinge treptat niveluri insuportabile in Vest – asta, ori schimbari in structura economica, pentru a compensa banii care fug spre Est.

  @gogulu una e sa transmiti stiri despre impuscarea unui interlop, alta e sa ii transmiti inmormantarea in direct. E o diferenta, totusi.
  Ziceam de Vest ce ziceam tocmai pentru ca mie modelul occidental (in care cu totii doream si inca dorim sa intram) mi se pare intr-o mare criza. Mi se pare doar mie sau nu cumva sunt si fapte care demonstreaza asta?

  O criza cere o redefinire. Cu cat e mai mare criza, cu atat e mai mare redefinirea. Uneori e nevoie de o schimbare fundamentala de paradigma. Iar problema reala este una sociala, nu economica – cauzata de imbatranirea populatiei, de faptul ca noii-veniti in economie nu reusesc sa sustina caritasul social prezent in toate aceste state ale bunastarii sociale.

  Ca exemplu: azi se fac demonstratii de masa pentru ca statele vor sa urce varsta de pensionare. Dar daca ar fi nevoite sa nu mai dea pensii de stat, pur si simplu? La o astfel de schimbare ma refer. La un moment dat, schema Ponzi a pensiilor de stat trebuie sa crape. Iar momentul ala, din punctul meu de vedere, e cam copt. De aici si restul crizei de sistem din Vest.

  Oricum stii cum e: Vestul e pe marginea prapastiei iar noi ne uitam in sus la el :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card