Un submarin nuclear care tradeaza Statele Unite ale Americii? Razboi nuclear preventiv? Regim american care o ia razna? Ce faci daca ti se ordona sa bombardezi nuclear milioane de oameni? Dar daca esti rupt de familie iar singura ta sansa sa o vezi e sa accepti ca esti tradator de natie?

Foarte multe seriale proaste in ultimul timp. Chiar si acesta, numit Last Resort, incepe cu destule ezitari. Dar are actori foarte buni, are personaje puternice si credibile, are deja in cinci episoade destule fire narative cu care te poti identifica, dar care mai ales pun probleme noi.

Ce s-ar intampla daca SUA ar deveni realmente imperialiste? Ce s-ar intampla daca politicienii americani ar semana cu ceea ce vor de fapt – deocamdata la nivel declarativ – o parte din ce in ce mai insemnata a… politicienilor americani? Ce s-ar intampla daca imensa masinarie guvernamentala americana ar lua-o razna, atragand dupa ea un razboi mondial?

Foarte rar vezi astfel de probleme puse intr-un film serial american, mai ales cand insasi administratia prezidentiala este vazuta ca fiind problema, pestele care se impute de la cap. Americanii sunt patrioti, ei nu sunt la fel de cinici precum suntem noi cu privire la proprii nostri lideri. Insusi faptul ca cineastii americani si-au pus problema asta arata cat de speriati sunt totusi unii dintre ei de ceea ce se intampla astazi in politica SUA. Si ne livreaza un film in care ne arata cam ce s-ar putea intampla daca liderii americani ar fi asa cum ar vrea valul de fundamentalisti care iau cu asalt de ceva vreme politica americana.

Intr-un cuvant: infiorator. Iar filmul se anunta a fi foarte bun – porneste mai anevoios, dar deja in episoadele 4 si 5 se dezlantuie.

Daca va plac filmele cu background de razboi, vi-l recomand!

Tagged with:  
Share →

One Response to Last Resort – un serial care promite

  1. Madalina says:

    Asa da, intr adevar o noutate care mi a facut ziua mai frumoasa stiind ce sa vizionez incepand de astazi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card