Si nu doar in viitor, ci in cel relativ apropiat. Si nu doar forward, ci chiar fast, din acest motiv.

Am mai facut vorbire despre asta: urmatorii 30 de ani vor modifica omenirea mult mai dramatic decat au facut-o ultimele zece decenii. Dramatic, in ce sens?

Ne explica Kurzweil, omul care in 1980 prezicea ca in 1998 un computer va fi in stare sa bata un mare maestru la sah (s-a intamplat in 1997), si ca omenirea se va conecta la o imensa retea prin care va schimba informatii, relatii si divertisment. Acelasi om care a fost invitat de doua ori la masa de catre Bill Gates, si care a inventat, printre altele, scannerul flatbed, pianul electric si software-ul de recunoastere a vorbirii. Un tip plin in continuare nu doar de bani, ci si de idei.

Rezumat: viitorul dupa Kurzweil: daca nu dam cu bomba, in 30 de ani vom integra primele chipuri in noi insine, prin 2027 computerele vor avea capacitate mai mare de procesare decat oamenii, iar prin 2045 vom atinge punctul de la care nu vom mai putea tine pasul cu descoperirile stiintei decat daca suntem ajutati de dispozitive integrate.

Evident, undeva dupa 2050 oamenii ar putea sa-si descarce memoria pe un suport computerizat constient, si sa traiasca astfel vesnic.

Lectura interesanta (eu am facut rezumat la rezumat), cu un mic bemol: toate astea cer cantitati enorme de energie. Iar modelele actuale de obtinere a ei sunt autodistructive. Asa ca… huh?

Via Alex, iaca si un filmulet cu omul in cestiune:

Share →

2 Responses to Kurzweil – fast forward in viitor

  1. Mihai Dragan says:

    Foarte important ultimul paragraf – nevoia de energie. Omenirea, pentru a trece la urmatorul nivel va avea nevoie de surse noi de energie, nedistructive si regenerabile.
    Toootusi…lasa-ma sa imi exprim pesimismul in legatura cu un potential razboi sau ceva asemanator.

  2. zvoner says:

    Stai ca il are Bush pe teava, cu Iranul :)

    Om trai si om vedea. Hopefully :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card