Leif Petterson este redactor pentru Lonely Planet, si dedica aproape in fiecare an cateva luni bune pentru a se documenta la fata locului in Romania si Moldova. A scris un ghid intreg dedicat Romaniei si Moldovei, impreuna cu un alt redactor.

Leif iubeste Romania si Moldova, cum numai un om care le-a batut la pas si cu masina prin toate cotloanele o poate face. Pe de alta parte, Leif scrie cu umor si dragoste despre realitatile mai putin bune din tara, precum si despre mizeriile din Bucuresti si alte locuri cotropite de nesimtire.

Cineva de la Mediafax citeste de-a curmezisul ce a scris Leif pe blogul sau, si scoate un articol cum ca GHIDUL Lonely Planet ne scoate drept o tara de evitat, plina de hoti de buzunare si tepari.

Hotnews preia, ca de obicei, stirea Mediafax, o digera pe jumatate si ajunge la aceeasi concluzie.

Mai multe ziare fac la fel; apoi treaba ajunge si la radio. Evident ca opinia publica se inflameaza, asa cum a facut si cu Anthony  Bourdain care a avut “tupeul” sa spuna ca Romania nu i-a placut deloc, din cauza oamenilor, desi e o tara superba.

Leif nu se da batut, dar isi pierde zile bune bolnav de nervi ca cele scrise la el pe blog au putut fi atat de puternic distorsionate.

Ce invat eu de aici?  Ca jurnalistii din Romania sunt de rahat. Nu toti. Doar aia care ne furnizeaza zilnic “stiri”. Si tipele de la posturile de stiri care trebuie sa mitralieze 100 de cuvinte pe secunda si sa se rasteasca la orice invitat, pentru a ne tine in priza probabil. Ca hotii de la Hotnews nici macar nu-si dau silinta sa corecteze stirile furate. Ca restul presei e in acelasi hal.

Si ca Leif Petterson va reveni in Romania in iulie, cand si-a pus in cap sa mearga la mare. La Marea Neagra. Pentru ca, spre deosebire de jenantii mai sus mentionati, el este un jurnalist profesionist, care se documenteaza la fata locului. :)

Il compatimesc de pe acum.

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Jurnalistii romani. Scurta istorie de prostie

  1. bazilide says:

    pacat, tipul a scris chiar misto despre noi, mie chiar unele pasaje mi s-au parut prea partinitoare ( comparatia cu elvetia, oportunitatile pt ski) :)

  2. zvoner says:

    Dap. Astept cu nerabdare relatarile lui de la Mamaia :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card