In momentul in care scriu asta, nu e inca sigur ca Jim Cameron se va intoarce teafar si nevatamat de pe fundul gropii Marianelor, dar e deja sigur ca a devenit omul care a coborat solo cel mai mult intr-un ocean. Este o realizare tehnologica uluitoare, pe masura lucrurilor pe care ni le-a oferit Jim Cameron de-a lungul timpului. Deep Sea Challenge este un exemplu ca spiritul de explorator nu a disparut!

Dar eu voiam sa scriu despre altceva. I-am vazut submarinul. Arata cu totul altfel decat te-ai astepta de la un submarin, si asta cu un scop precis: sa reziste presiunii uriase a celor 11 kilometri de coloana de apa. Numai ca, vazand imaginea cu submarinul sau, nu mi-a putut abtine uimirea: s-a inspirat din Homeworld?! Pai iaca:

Asemanarea este izbitoare, insa indiferent de unde s-a inspirat, un lucru e sigur: stim mai multe despre spatiul cosmic decat despre oceanele de pe Pamant! Go go Jim!!

Tagged with:  
Share →

2 Responses to Jim Cameron a ajuns pe fundul gropii Marianelor!

  1. mynsc says:

    WoW, nu stiam ca e singur singurel in submarinul ala! Balls of steel. :D Apropo, tocmai a bagat un tweet pe contul sau personal https://twitter.com/#!/JimCameron/status/184036733959143425

    Cam trist totusi ca din 1960 nu s-a mai ajuns pe-acolo. God damn it, I want the Cold War back! :P

  2. joyflint says:

    Va urma un film. Stintific ? Cat mai stiintific, cu putinta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card