Nu, n-a murit nimeni. Nu, nu vine sfarsitul lumii peste 3 zile. Si nu, nu sunt imagini cu oameni care mor de foame, n-au ce imbraca sau n-au unde locui.

Suntem doar noi, filmati superb in cine-verite de Catalin Dinu, pe care l-am mai remarcat si pe Xplorio, cu Cazinoul din Constanta. Suntem surprinsi asa cum suntem: tristi, abatuti, inchisi in propriile ganduri, parca deranjati ca trebuie sa impartim acelasi spatiu cu alte sute de romani la fel de tristi, abatuti si inchisi in propriile ganduri ca noi.

Metroul nostru e mai modern decat multe alte metrouri din Europa. Hainele noastre sunt la fel de bune ca cele ale majoritatii europenilor. Cei mai multi dintre noi avem case proprietate personala, desi europenii stau mai ales cu chirie. Practic, in casele noastre poti gasi cam aceleasi lucruri pe care le gasesti in casele europenilor.

Underground Stories from Dinu Catalin on Vimeo.

Ce ne lipseste? Ce ne face atunci atat de tristi, atat de deprimant de seriosi?

Poate faptul ca ne concentram prea mult pe lucruri si prea putin pe a ne bucura de viata. Prea mult pe ce n-avem si prea putin pe ce avem deja. Prea mult pe ce merge prost si prea putin pe ce merge bine. Si tot asa…

Ne hranim sufleteste numai din fantani otravite, care ne repeta de ani si ani de zile cat de prosti suntem, cat de rai suntem, cat de saraci suntem si mai ales cat suntem de nedreptatiti de ceilalti. Si-atunci, cum sa nu fim interminabil de tristi?

Ne-am pierdut stralucirea din coltul ochilor, iar singurii care ne-o pot reda… suntem tot noi.
Tot noi, daca vom invata sa zambim, daca vom invata sa ne uitam la ce e frumos in noi si langa noi, dar mai ales daca vom invata sa apreciem la justa valoare acea mica diferenta intre ce am platit ca sa supravietuim si ce ne-a ramas ca sa ne bucuram de viata. Cat de mica ar fi – de la un bilet de teatru pana la o iesire gratuita in parc – e cea care conteaza. Nu lucrurile, nu neajunsurile, nu parerea noastra tampita despre noi insine.

E chiar aiurea sa ne platim calatoria si sa nu ne bucuram de ea, sincer…

Tagged with:  
Share →

One Response to Interminabila tristete…

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Adrian Mihaltianu, Andrei Manea. Andrei Manea said: Frumos spus "E chiar aiurea sa ne platim calatoria si sa nu ne bucuram de ea" – @thezvoner – http://www.zvoner.ro/interminabila-tristete/ [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card