As fi zis versus online, da’ situatia e fix aceeasi, asa ca: Bobby scrie despre cum nu a putut merge la ziua presei de la SIAB, pentru ca nu a primit niciun raspuns de la organizatori atunci cand a cerut o acreditare. Prin contrast, cei de la Chevrolet America l-au invitat in SUA pentru a testa noul Chevy Malibu.

Bobby are un blog auto (despre care recunosc ca nu stiam nimic), numit autounleashed, cu circa 200.000 de unici pe luna, pe limba engleza. Trafic putin si mic pe limba engleza, avand in vedere zecile de milioane de oameni care citesc site-urile auto de pe net, insa suficient de mult pentru ca Chevy sa le ofere o calatorie dus-intors cu avionul si acces la drive-teste si alte chestii super-importante pentru bloggerii auto.

Prin contrast, imi amintesc de reactia cuiva de la marketingul unui mare importator roman aflat la SIAB, cand am amintit de cei 85.000 de cititori ai drive-test.ro de luna trecuta (acum sunt peste 130.000 pe luna), toti romani, toti din piata in care isi desfasoara activitatea importatorul, toti veniti pe content pe site: “85.000… pe zi?! Aaa, pe luna?! Lol, eu sunt obisnuita cu cifre din astea mari, nu asa… pe luna”.

Nu mami, 85.000 de mii de oameni pe zi in Romania au doar trei-patru site-uri, si niciunul din domeniul auto, pentru ca liderul auto pe content in Romania are 18.000 pe zi iar eu 5000, dar cum tu esti platita sa dai banii pe online aiurea, este normal sa nu ai habar care sunt site-urile din top 10 pe Romania.

Se mai mira cineva de serviciile de rahat din Romania, de incapacitatea dealerilor romani sa conceapa pachete multumitoare pentru clienti sau sa isi onoreze campaniile de reduceri cu suficiente masini aduse la timp in tara?

Felicitari lui Bobby pentru reusita cu autounleashed si probabil ca asta este singura sansa: sa facem cu totii content pe engleza. Romania… d’oh!

Tagged with:  
Share →

3 Responses to Industria auto romaneasca vs. bloggeri

 1. Bobby Voicu says:

  Multumesc pentru felicitari. Oricum, eu spun de mult timp ca in afara castigi de 10 ori mai mult cu de doua ori mai putin efort.

  AutoUnleashed are putini vizitatori pentru ca abia de 2 luni ne ocupam cu adevarat de el. :)

  P.S.: trebuia sa te duci cu traficul pe un an, poate asa reuseai sa impresionezi “tipa de la marketing” :) )

 2. zvoner says:

  Yep, that’s the idea. Dupa un an de munca pe .ro am luat deja decizia de a porni pe .com toate celelalte proiecte pe care le gandisem pentru .ro
  Trist dar adevarat.

 3. [...] mai scris atat aici cat si pe dailybusiness despre reactiile fata de online primite de la marketingii (o sa pun [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card