Un escroc si-a facut un site de pe care ‘vinde’ ipad-uri de aur, yachturi de miliarde de euro ba chiar si o casa de miliarde de euro. Presa internationala ii preia elucubratiile fara o minima verificare. Presa romaneasca nu ramane mai prejos, ca daca au scris The Sun, Daily Mail si The Independent e suficient.

Unii fac totusi o verificare si isi dau seama ca totul e un fals. Le ia fix 2 minute sa caute pe google. Nu ca ‘podelele din meteoriti amestecate cu oase de dinozaur si peretii de aur masiv’ n-ar fi trebuit sa le spuna de la sine ca stirea e un fals, nu. Nu ca un simplu calcul le-ar fi aratat ca tonele de aur revarsate de escroc pe site-ul sau (pe care cel mai probabil ca nici nu l-au vizitat) ar fi depasit productia mondiala pe 3 ani, nu. Nu a contat decat ca altii au dat stirea, musai sa o preia si ei. Realitatea, Pro TV, ba chiar si publicatii ‘serioase’ precum Capital au preluat-o ca atare, fara o minima verificare jurnalistica.

Toti acesti redactori incompetenti sunt platiti. Mult, putin, nu conteaza, conteaza ca nu aloca nici macar 1 minut pentru verificari. De la gaura neagra din vecinatatea pamantului pana la nunta lui Borcea, ei sunt platiti sa verse in capul cititorilor lor tot ce e mai fals, tot ce e mai abject, tot ce e mai cretinizant.

Dar ziarele lor si site-urile lor sunt pline de publicitate. Patronii lor invart bani, destine, cumpara oameni si formeaza opinii. Advertiserii se inghesuie sa-i finanteze, caci doar acolo e publicul care cumpara fara sa cuvînte, fara sa gandeasca. Masa amorfa de cititori inghite pe nemestecate si da din cap de invidie. Este un intreg lant de indobitocire, uns ca niciodata de forta de propagare a internetului.

Dar treaba nu se opreste aici. Niciunul dintre site-urile romanesti care au dat rahatul asta aurit nu a retras stirea, nici dupa ce li s-a aratat de catre cititori ca e vorba de un fals. Nici macar n-au modificat-o, sa spuna: E UN FALS! Pe multe dintre ele se afla pe prima pagina. De ce? Pentru ca face trafic. Iar traficul face bani.

Data viitoare cand ii mai aud pe unii sau pe altii ca sunt primii pe zona de stiri, le trimit un rahat poleit in aur la redactie. Si o lingurita, sa-l manance. Si niste hartie igienica aurita, sa se stearga la gura dupa ce au terminat. O sa-i spun Premiul Rahatul Aurit si o sa ii fie decernat redactiei care a scos numarul record de dume doar de dragul traficului. Presimt o concurenta acerba intre grupurile Mediafax si Realitatea pe aceasta tema…

Nesimtitilor!

Tagged with:  
Share →

One Response to Incompetenta si nesimtirea de 8.6 miliarde de euro

  1. Mynsc says:

    Perfect! M-a uns la inima articolul asta, chiar daca din pacate vine pe fondul unei crunte lipse de profesionalism si bun simt din partea celor care au rolul de a ne informa.

    Adica pe bune… 8 miliarde de euro ?! Miroase a bullshit din partea cealalta a Pamantului si cu un simplu search pe google iese imediat la iveala tampenia. Doamne Fereste ce incompetenti! Sau poate stiau foarte bine ce fel de “stire” dau insa nu le-a pasat… ratingul e rating. Nici nu stii ce sa mai crezi.

    Tot din seria asta imi aduc aminte de poza cu bac-ul picat al lui Funeriu de acu cateva luni care a facut furori pe A3 si de imaginea din serialul Lost care a fost preluata de deontologi ca fiind reala si aratand ultimele clipe dintr-un avion in picaj. Idiots…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card