Interesant document despre incalzirea globala. Musai de urmarit pana la capat, indiferent de ceea ce credeti.


Pe scurt documentarul demonstreaza ca:

- cresterea nivelului de CO2 are loc in urma incalzirii globale, si nu invers

- activitatea crescuta a Soarelui (petele/exploziile solare) este cauza principala a incalzirii/racirii globale, avand un efect determinant asupra climei pe Pamant, demonstrabil cu date pe sute de mii de ani.

- niveluri duble sau chiar triple de CO2 in atmosfera nu ar avea un impact semnificativ asupra climei

Documentarul mai avanseaza si urmatoarele idei, cu care sunt mai putin de acord:

- toata treaba cu incalzirea globala este o poveste inventata de Margaret Thatcher pe vremea cand se vorbea mai degraba despre racirea globala (anii 40-80 au fost frigurosi) pentru a pune pumnul in gura minerilor

- CO2 este ‘dusmanul public numarul unu’ pentru ca asa vor extremistii ecolo-marxisti sa fie, mergand din extrema in extrema.

Este musai de vazut, ca o contrapondere la documentarul Inconvenient Truth al lui Gore.

Ca o parere personala, cred ca oamenii ar trebui sa se uite mai degraba la adevaratii poluanti si la modul in care se ingrijesc de zonele naturale ramase inca virgine decat sa dezvolte o manie fata de CO2 sau fata de oricare alt gaz anume.

Sunt mii de motive pentru care ar trebui refacute impaduririle si interzise defrisarile masive, sau vanatoarea excesiva si poluarea, care nu tin neaparat de incalzirea globala. Caci daca peste 2-3 ani Soarele incepe din nou sa aibe o activitate mai lenta, sa vezi atunci racire… :)

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card