Daca nu stiati, firmele care au avut profit anul trecut vor fi obligate la plata trimestriala a unei patrimi din impozitul datorat anul trecut, practic statul incasand anticipat bani pentru un profit care s-ar putea sau nu sa se realizeze!!

Asta e ulima gaselnita bocciana pentru a aduce bani la buget. Sau ma rog, ultima gaselnita a retardului de la Finante care a putut veni cu o astfel de idee.

Sa ma bucur ca anul trecut firma mea nu a avut profit? Sa ma bucur!*

Si il asigur pe domnul Boc ca nici in 2010, nici in 2011 si nici in 2012 nu voi avea profit, indiferent de banii care vor intra in firma, pentru ca mamelucii domniei-sale sa dea dovada de inventivitate si sa gaseasca poate si alte modalitati nemernice de a sufoca si a omori firmele mici si mijlocii.

Cum o greva fiscala a IMM-urilor iese din discutie, cum o mare adunare populara a antreprenorilor care tin Romania in spate iese din discutie, ramane sa astept iesirea in strada a functionarilor din administratia centrala si locala, care vor cere mariri de salarii si pastrarea locurilor de munca. Asa sa ii ajute Zeus si piticul sau favorit!

Sursa: http://www.capital.ro/articol/firmele-vor-plati-in-2010-impozite-pe-profituri-fictive-130851.html

*aici in mod normal ar urma o injuratura ingrozitor de urata pe care, din  respect pentru cititori, nu o voi scrie. Si cu aceasta masura PDL poate sa isi ia adio definitiv, pentru urmatorul deceniu, de orice simpatie din partea mea.

Tagged with:  
Share →

6 Responses to Impozit anticipat, ultima gaselnita bocciana

 1. urmează impozitul pe copiii nenăscuți (dar potențiali)

 2. Mă tem că eşti insuficient informat. Impozitul anticipat pe profit a fost anunţat cu FOARTE mult timp înainte, fiind prevăzută în codul fiscal. La fel ca şi prevederea cu desfiinţarea regimului micro-întreprinderilor (desfiinţat oricum, de facto, prin introducerea “forfetarului”).
  Din păcate nu găsesc articolele din Ziarul Financiar din 2009, eu îmi aduc aminte de cel puţin 3 pe această temă.

  PS Şi dacă arunci un ochi pe blogul meu, poţi vedea că nu sunt fan Emil Bobu, ba din contră.

 3. De calitate says:

  Excessul de taxe va inabusii complect firmele mici .

 4. zvoner says:

  @Cristian Banu – e prima data cand aud de el, dar anuntarea lui din timp nu schimba datele problemei. Este un impozit aberant. Oare statul da inapoi TVA-ul anticipat? A, stai, il da inapoi cu mare intarziere :D

 5. mogulu says:

  Orice impozit anticipat, mai ales cel pe profit, care este foarte volatil in perioade de criza, este o prostie evidenta. Practic, platesti impozite pentru niste bani pe care nu stii daca-i vei produce. Absurd. In schimb, garantam cu totii “Prima casa”, si platim toate imprumuturile externe de care nu beneficiem in nici un fel. Concluzia este simpla: muncesti, te taxam, nu muncesti, te subventionam cu banii obtinuti de la cei ce muncesc si platesc corect taxele. Mai nou, muncesti, te taxam in avans, sa fim siguri ca iti luam banii, dup’aia mai vedem… nu muncesti, stati linistiti, avem bani de subventie adunati din taxe anticipate

 6. sulfy says:

  toti patroni mici ar trebui sa face o greva fiscala , sau mai rau sa mutam firmele undeva in uniune si sa le platim la aia impozite si taxe , stiind ca noi avem cele mai multe taxe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

QR Code Business Card